Skip to main content

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία – Μήνυμα από το 112 (βίντεο)

Nephele Nomikou/ SOOC
Φωτογραφία αρχείου

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Στιμάγκα Δήμου Βέλου – Βόχας στην Κορινθία ενώ αυτή τη στιγμή πλησιάζει το χωριό Κούτσι του δήμου Νεμέας. 

Ένα μέτωπο της φωτιάς ανεβαίνει προς τα πάνω και το άλλο φαίνεται να πηγαίνει προς τη Νεμέα. Η κατάσβεση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εντωμεταξύ, αποχώρησαν τα εναέρια μέσα και την προσπάθεια συνεχίζουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Ήδη, έχουν γίνει στάχτη μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια και ελιές, καθώς και δάσος.

Στην περιοχή μετέβη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Νωρίτερα, εστάλη και μήνυμα από το 112:

Υπενθυμίζεται ότι, η δύναμη της πυρκαγιάς είχε ανακοπεί από πυροσβέστες και πολίτες στη συνέχεια όμως «έφυγε» και πήγε σε χαράδρα, και αυτήν την στιγμή καίει τώρα καλλιέργειες, αμπέλια, ελιές και πεύκα, αλλά και πουρνάρια.

Για την κατάσβεση, μετά την δύση του ήλιου, επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα.

«Αυτήν την ώρα δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες, όμως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

Στην Ηλεία

Την ίδια ώρα, πύρινο μέτωπο μαίνεται και στην Ηλεία, στο Βαρθολομιό, στην περιοχή Θίνες. Επιτόπου έσπευσαν συνολικά 38 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα.

Η επίσημη ενημέρωση

Σε έκτακτη ενημέρωση στις 18:55 της Πέμπτης για τις δασικές πυρκαγιές, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης, εξήγησε πως το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές στη χώρα.

Οι 45 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 5 πυρκαγιές.

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας ξεκίνησε και εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί», ανέφερε.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συντονιστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά», τόνισε ο εκπρ΄σοωπος του ΠΣ.