Skip to main content

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως δράστης – Το αντίτιμο για το «συμβόλαιο θανάτου»

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο 44χρονος, ο οποίος φέρεται ότι εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου, αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση του εγκλήματος στο Ψυχικό

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο φερόμενος ως δολοφόνος του 54χρονου τοπογράφου.

Ο 44χρονος, ο οποίος φέρεται ότι εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου, αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση του εγκλήματος στο Ψυχικό. Αναφορικά με τα ίχνη πυρίτιδας που βρέθηκαν στη ζώνη του, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προέρχονται από σκοποβολή που έκανε πριν από έξι μήνες.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, επανέλαβε πως δεν υπάρχει εμπλοκή του και εκτίμησε πως η υπόθεση θα ξεδιαλύνει. «Την απόφαση (για προφυλάκιση) λίγο πολύ την περιμέναμε. Νομίζω πως είναι σε αρχικό στάδιο η ανάκριση. Ο εντολέας μου έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν. Παραπέμφθηκε επί ενδείξεων, ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και σήμερα μπήκαν στη δικογραφία στοιχεία που είναι υπέρ του. Η υπόθεση θα ξεδιαλύνει στο μέλλον. Δεν υπάρχει εμπλοκή του, την αρνείται. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις δικονομικες εξελίξεις, τις νεώτερες αναλύσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία» δήλωσε. Επιπλέον ανέφερε πως ο εντολέας του δεν είχε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο και πως η σύνδεση του ονόματός του με το νησί προκαλεί και σε εκείνον απορία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου στοίχισε 100.000 ευρώ.

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Η δολοφονία του τοπογράφου προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία ζήτησε να γίνει έρευνα για τη «μαφία της Μυκόνου». Στην παραγγελία της η κ. Άδειλινη ανέφερε πως «η πρόσφατη δολοφονία του Π.Σ., τοπογράφου μηχανικού, στο Ψυχικό, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως ‘Μαφία της Μυκόνου’, στο νησί, με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των ενδεδειγμένων προς τούτο μηχανισμών, τους οποίους έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία».

Έρευνα για τη «μαφία της Μυκόνου» ζητεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου 

Έρχονται συλλήψεις μελών εγκληματικών ομάδων στη Μύκονο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε σήμερα συλλήψεις μελών εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο. «Υπάρχουν μέλη εγκληματικών ομάδων που συμμετέχουν σε πολλές εγκληματικές δραστηριότητες και στη Μύκονο. Το τελευταίο περιστατικό αποτελεί την “κορυφή του παγόβουνου” και την αφορμή για μια σειρά διερευνητικών διαδικασιών», δήλωσε στον απόηχο της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Μύκονος: Συλλήψεις μελών εγκληματικών ομάδων προανήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

naftemporiki.gr