Skip to main content

Φωτιά τώρα στην Κορινθία

Φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Εικόνα από τις Μυκήνες. Ο καπνός από την πυρκαγιά στη Στιμάγκα Κορινθίας κάλυψε τον ουρανό της Αργολίδας.

Στη Στιμάγκα Κορινθίας η πυρκαγιά - Ενισχύθηκαν το απόγευμα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε μετά το μεσημέρι στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και επί του παρόντος δεν απειλείται κάποιος οικισμός, ωστόσο το μέτωπο έχει λάβει μεγάλη έκταση και κατευθύνεται προς το Κούτσι.

Στο σημείο κλήθηκαν να σπεύσουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντές. Επιπλέον, κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Στην επιχείρηση κατάσβεσης στην Κορινθία πλέον συμμετέχουν -μετά την ενίσχυση των δυνάμεων- 97 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα.

Από αέρος κινητοποιήθηκαν 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Πυρκαγιά και στη Λέσβο – Νεκρός άνδρας σε όχημα

Φωτιά ξέσπασε μετά το μεσημέρι σε αγροτολιβαδική έκταση στη Λέσβο, στην περιοχή του Πολιχνίτου, στη θέση Τραπεριά. Στο σημείο κλήθηκαν να σπεύσουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κλιμάκια εθελοντών και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο όχημά του στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά. Εκτιμάται ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του. Το όχημα προσέκρουσε σε δέντρο και ακολούθως τυλίχθηκε στις φλόγες. Εν συνεχεία, φαίνεται πως η φωτιά επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτιά στη Λέσβο: Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός σε όχημα – Εκτιμάται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τροχαίο

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο ύψος του 611ου χλμ. της Εγνατίας Οδού, στον δήμο Αλεξανδρούπολης, στον Έβρο.

Στο «πορτοκαλί» Έβρος και Ροδόπη την Παρασκευή

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει κάθε μέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για την Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης).