Skip to main content

Κύκλωμα εκβιαστών στον Δήμο Αθηναίων: Στον ανακριτή οι 6 κατηγορούμενοι

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME
Φωτογραφία αρχείου

Την Τετάρτη, προφυλακίστηκαν οι δύο από τους 8 κατηγορούμενους

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι ως μέλη του κυκλώματος που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να γλιτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.

Κύκλωμα εκβιαστών στον Δήμο Αθηναίων: Η αρχηγός «Νάνσυ» από την Πάτρα, οι δημοτικοί αστυνομικοί και τα σημειωματάρια – φωτιά

Απολογείται και η «Νάνσυ»

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που απολογούνται σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είναι και η περιβόητη «Νάνσυ» από την Πάτρα, καθώς και άλλοι συγκατηγορούμενοί της που φέρονται επίσης να είχαν αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα, στα ίχνη του οποίου οι αρχές έφτασαν έπειτα από καταγγελία επιχειρηματία.

Χθες, προφυλακίστηκαν οι δύο από τους 8 κατηγορούμενους.

Οι 6 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Αντιμέτωποι με κακουργήματα

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

naftemporiki.gr