Skip to main content

Υποκλοπές: Κλήθηκαν τέσσερα άτομα ως ύποπτοι για παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Όλοι τους παρέδωσαν υπομνήματα μέσω των συνηγόρων τους τα οποία ο εισαγγελικός λειτουργός μελετά

Με την ιδιότητα του υπόπτου για παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος διερευνά την υπόθεση των υποκλοπών.

Πρόκειται για ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι μετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. 

Όλοι τους παρέδωσαν υπομνήματα μέσω των συνηγόρων τους τα οποία ο εισαγγελικός λειτουργός μελετά.

Κατέθεσαν Βλάχου- Κοντολέων

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών  ως μάρτυρας, εκτός από τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρήγορη Δημητριάδη, κατέθεσε και η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών για παρακολουθήσεις προσώπων, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και άλλοι.

Επίσης, κατέθεσε και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων, τα υπομνήματα των υπόπτων μελετώνται από τον εισαγγελικό λειτουργό σε συνδυασμό  με τα ευρήματα που εντόπισε ο αντεισαγγελέας, κατά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε πριν από μέρες στα αρχεία της ΕΥΠ παρουσία δύο πραγματογνωμόνων από τον κατάλογο που διατηρεί το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραδώσει με το νέο δικαστικό έτος το πόρισμά του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η  οποία ήταν εκείνη που έδωσε εντολή για αναβάθμιση της έρευνας.

 naftemporiki.gr