Skip to main content

Κύκλωμα εκβίασης καταστηματαρχών: Σε ανακριτή διαφθοράς οι δημοτικοί αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Για επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

Στον ανακριτή διαφθοράς οδηγήθηκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται συνολικά για 14 άτομα, εκ των οποίων 6 πήραν και νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων,  κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως, μετά από καταγγελία, στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που διεξήγαγαν έρευνα, διαπίστωσαν ότι οι υπάλληλοι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, για να τους δίνουν χρήματα και να γλιτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.

Κύκλωμα εκβιαστών στον Δήμο Αθηναίων: Η αρχηγός «Νάνσυ» από την Πάτρα, οι δημοτικοί αστυνομικοί και τα σημειωματάρια – φωτιά