Skip to main content

Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο: Σε 5 έτη κάθειρξης καταδικάστηκε ο κοσμηματοπώλης – 6 έτη ο μεσίτης

Intime News

Το δικαστήριο αναγνώρισε και στους δύο κατηγορουμένους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στον κοσμηματοπώλη και 6 έτη στον μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Το δικαστήριο αποφάσισε την έκτιση της ποινής κατ’ οίκον για τον κοσμηματοπώλη, καθώς έχει συμπληρώσει τα 80 έτη της ηλικίας του, ενώ ο μεσίτης οδηγείται στις φυλακές. Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι ανώτατες.

Το δικαστήριο αναγνώρισε και στους δύο κατηγορουμένους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ επιπλέον στο μεσίτη αναγνώρισε και το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Από νωρίς το πρωί στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν συγγενείς και φίλοι του θύματος ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι. 

Τι είχαν ισχυριστεί στις απολογίες τους οι δύο ένοχοι

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στις απολογίες τους μεσίτης και κοσμηματοπώλης είχαν ισχυριστεί ότι δεν είχαν πρόθεση να κάνουν κακό στον Ζακ Κωστόπουλο. «Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη, δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό. Πραγματικά στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι πέθανε. Δεν φοβήθηκα όμως, γιατί ξέρω τί έκανα. Κλωτσούσα στον αέρα και όχι τον Ζακ Κωστοπουλο. Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει», είπε κατά την απολογία του ο μεσίτης, κάνοντας λόγο για αναξιόπιστους μάρτυρες.

Όπως είπε, το θύμα επιχείρησε να σπάσει τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου με το κεφάλι του για να βγει έξω, ενώ παράλληλα κρατούσε ένα μαχαίρι. Σε παρατήρηση του εισαγγελέα ότι το βίντεο τον δείχνει να τον κλωτσάει επανειλημμένα στο κεφάλι, ισχυρίστηκε ότι οι περισσότερες κλωτσιές «ήταν στο αέρα».

Κατά την απολογία του, ο κοσμηματοπώλης επέμεινε ότι δεν χτύπησε τον Ζακ την ώρα που αιμόφυρτος σερνόταν έξω από το μαγαζί του. «Ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν μέσα κρατώντας μαχαίρι και κάνοντας ζημιές. Προσπάθησα να σπάσω με έναν πυροσβεστήρα το τζάμι. Ήρθε στη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει έξω. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για να τον βρει η αστυνομία», υποστήριξε.