Skip to main content

Φωτιά στην Πάτρα: Αστυνομικός σήκωσε στην αγκαλιά του ηλικιωμένο για τον σώσει από τις φλόγες

Glomex/ ΣΚΑΙ

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν τα ιδρύματα «Κωνσταντοπούλειο» και «Μέριμνα», αλλά και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

Συγκινεί το βίντεο με τον αστυνομικό, ο οποίος σήκωσε στην αγκαλιά του έναν ηλικιωμένο άνδρα, προκειμένου να τον απομακρύνει μακριά από τις φλόγες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής φωτιάς στην Πάτρα.

Λόγω της πυρκαγιάς, στην περιοχή Γηροκομειό, στις παρυφές της πόλης της Πάτρας, εκκενώθηκαν τα ιδρύματα «Κωνσταντοπούλειο» και «Μέριμνα», αλλά και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το οποίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

Ξανά σε λειτουργία από αύριο το Καραμανδάνειο

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Χαίρομαι που τελικά οι ζημιές είναι μικρές και νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσουμε ξανά. Όλα πήγαν όπως έπρεπε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στη χθεσινή επιχείρηση εκκένωσης είπε πως «όλοι συνέβαλαν για να γίνει το χθες ένα μικρό θαύμα. Εκκενώθηκε το νοσοκομείο πολύ νωρίς προληπτικά. Όταν η φωτιά έφτασε εδώ το νοσοκομείο δεν είχε πλέον ασθενείς. Το προσωπικό είχε φροντίσει να απομακρύνει οτιδήποτε εύφλεκτο. Ήμασταν τυχεροί γιατί το σύστημα πυρασφάλειας που εγκαταστήσαμε πρόσφατα στα έργα ανακαίνισης λειτούργησε αμέσως και η φωτιά σβήστηκε σχετικά γρήγορα έχοντας κάψει ένα μικρό κομμάτι».