Skip to main content

Πάτρα: Ξανά σε λειτουργία από αύριο το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο – Αδ. Γεωργιάδης: Όλοι συνέβαλαν για να γίνει ένα μικρό θαύμα

(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ / ΙΝΤΙΜΕ)

«Χαίρομαι που τελικά οι ζημιές είναι μικρές και νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσουμε ξανά» δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα, που εκκενώθηκε προληπτικά χθες το μεσημέρι, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή του Γηροκομειού.

«Χαίρομαι που τελικά οι ζημιές είναι μικρές και νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσουμε ξανά. Όλα πήγαν όπως έπρεπε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στη χθεσινή επιχείρηση εκκένωσης είπε πως «όλοι συνέβαλαν για να γίνει το χθες ένα μικρό θαύμα. Εκκενώθηκε το νοσοκομείο πολύ νωρίς προληπτικά. Όταν η φωτιά έφτασε εδώ το νοσοκομείο δεν είχε πλέον ασθενείς. Το προσωπικό είχε φροντίσει να απομακρύνει οτιδήποτε εύφλεκτο. Ήμασταν τυχεροί γιατί το σύστημα πυρασφάλειας που εγκαταστήσαμε πρόσφατα στα έργα ανακαίνισης λειτούργησε αμέσως και η φωτιά σβήστηκε σχετικά γρήγορα έχοντας κάψει ένα μικρό κομμάτι».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχάρη τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, λέγοντας ότι «εισηγήθηκε άμεσα την μεταφορά των μικρών ασθενών του νοσοκομείου και προλάβαμε να γίνει η μεταφορά όλων των ανθρώπων πριν από τα γεγονότα, χωρίς να τεθεί ούτε κίνδυνος για τους ασθενείς, ούτε κάποια υπερβολική ταλαιπωρία». «Αυτό κατέστη εφικτό γιατί η απόφαση για την προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου ελήφθη πάρα πολύ γρήγορα» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε την διοικήτρια του «Καραμανδανείου», Ασπασία Ρηγοπούλου, καθώς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν.

Εξέφρασε ακόμη τις ευχαριστίες του προς τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, διότι, όπως σημείωσε, «δίνουν μία τεράστια μάχη με τις φλόγες».