Skip to main content

Φωτιά στις Αχαρνές: Εικόνα μεγάλης καταστροφής με καμένα εργοστάσια – Μαίνεται η μάχη, πού γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας

Φωτιά στις Αχαρνές
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ένα εργοστάσιο χάρτου και τουλάχιστον 3 ακόμη υπέστησαν ζημιές - Σε ισχύ εκτροπή των οχημάτων

Τοξικός καπνός, αποπνικτική ατμόσφαιρα και εικόνες μεγάλης καταστροφής συνθέτουν το σκηνικό, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις Αχαρνές τη νύχτα, στη λεωφόρο Καραμανλή. Οι δυνατοί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα οι φλόγες να περάσουν πολύ γρήγορα σε εργοστάσια της περιοχής, για να περιοριστούν τελικά μέσα στο ρέμα της Χελιδονούς.

Αυτή την ώρα η εικόνα από την πυρκαγιά είναι βελτιωμένη και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο ρέμα της Χελιδονούς. Ωστόσο, η φωτιά έχει κάψει ολοσχερώς ένα εργοστάσιο χάρτου, όπου υπάρχουν μεγάλες ποσότητες καύσιμης ύλης. Εκεί συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες. 88 πυροσβέστες και δεκάδες εθελοντές βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Από το εργοστάσιο, που παρήγαγε και πλαστικά σκεύη, βγαίνει πυκνός μαύρος καπνός.

Φωτιά στις Αχαρνές - Πυροσβεστική
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Αρκετές ακόμη εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων εργοστάσια ξυλείας και πλαστικών, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι εικόνες είναι εφιαλτικές.

Πυροσβέστες σβήνουν φωτιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Τι έγινε τη νύχτα – Ήχησε δύο φορές το 112

Η φωτιά ξέσπασε αρχικά σε οικοπεδικούς χώρους με χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε εργοστάσια, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Καθώς η μάχη δινόταν μέσα στη νύχτα, δεν ήταν δυνατή η συνδρομή των εναέριων μέσων. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι με ριπές 6 μποφόρ.

Δύο μηνύματα εστάλησαν μέσω του 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καλώντας όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού, που είναι τοξικός.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν επίσης να είναι σε ετοιμότητα για απομάκρυνση, κάτι που ωστόσο δεν ήταν τελικά αναγκαίο. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική.

Intime News
Intime News

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πού γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας

Σε ισχύ παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές των οχημάτων στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκέλειας στο ρεύμα καθόδου.

Επιπλέον διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών 1) στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας, 2) στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας, 3) στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου. Τέλος σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών, στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.