Skip to main content

Μεγάλη φωτιά στις Αχαρνές: Δύσκολη νύχτα – Στις φλόγες εργοστάσια – Ήχησε το 112

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11 χθες το βράδυ, σε οικοπεδικούς χώρους με χαμηλή βλάστηση, μπήκε σε προαύλιους χώρους εργοστασίων που βρίσκονται στην περιοχή.

Update: 03:06

Δύσκολη μάχη μέσα στην νύχτα για τους πυροσβέστες, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς, μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα χθες, στις Αχαρνές στην Λεωφόρο Καραμανλή, στο ρέμα της Χελιδονούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Εγκαταστάσεις επιχειρήσεων έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο τελική αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Το χρονικό

Η φωτιά που ξέσπασε στις 11 το βράδυ, σε οικοπεδικούς χώρους με χαμηλή βλάστηση σήμανε συναγερμό καθώς μπήκε σε προαύλιους χώρους εργοστασίων που βρίσκονται στην περιοχή, λόγω των ισχυρών ανέμων -πάνω από 5 μποφόρ.

Στην περιοχή ακούγονται συνεχείς εκρήξεις από εύφλεκτα υλικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στις φλόγες παραδόθηκαν  ένα εργοστάσιο ξυλείας και ένα εργοστάσιο πλαστικών.

Παράλληλα, στάλθηκαν δύο μηνύματα του 112 στους κατοίκους της περιοχής, το πρώτο με την επισήμανση να βρίσκονται σε ετοιμότητα, και το δεύτερο για να προφυλαχθούν από τους καπνούς.

Στο σημείο, που αρχικά επιχειρούσαν  60 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων και 17 οχήματα, μία ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις κατάσβεσης, με 88 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων και 28 οχήματα, να επιχειρούν. Τις προσπάθειες συνέδραμαν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς, διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων

Συγκεκριμένα:

Στη Λεωφόρο Καραμανλή και Δεκελείας
Στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας
Στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος
Στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου

Επίσης  εκτροπές διενεργούνται στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου, στο ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.

Και δεύτερο μήνυμα του 112

Στις 00:20 το μήνυμα του 112 προειδοποιούσε για την κατεύθυνση του καπνού.

Σε ετοιμότητα το ογκολογικό νοσοκομείο

Σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με το κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ όπως και με την πυροσβεστική, βρίσκεται η διοίκηση του ογκολογικού νοσοκομείου ‘Αγιοι Ανάργυροι, ώστε να ενημερωθούν αν χρειαστεί να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.