Skip to main content

Φωτιά τώρα στην Πάτρα

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Φωτογραφία αρχείου

Μηνύματα από το 112 στις περιοχές Γηροκομείο, Αρόη, Παγώνα, Εγλυκάδα - Εκκενώθηκαν το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων, το «Κωνσταντοπούλειο» ίδρυμα και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο «Μέριμνα»

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, πλησίον της οδού Αγίου Τρύφωνος, στην Πάτρα, κοντά σε σπίτια.

Τα τελευταία λεπτά η εικόνα από τις εστίες στις παρυφές της πόλης της Πάτρας είναι καλύτερη. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Β. Βαθρακογιαννης ανέφερε ότι πλέον έχει βελτιωθεί η κατάσταση και η πυροσβεστική αντιμετωπίζει μόνο διάσπαρτες εστίες σε σημεία που υπάρχει πυκνή βλάστηση.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Αρόη και έφτασε στην περιοχή του Γηροκομείου, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε ένα σπίτι. Κατά το thebest.gr, στις φλόγες τυλίχθηκε μια αγροικία.

(Φωτό naftemporiki.gr)

Εκκενώσεις

Λόγω της φωτιάς, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το Κωνσταντοπούλειο ίδρυμα, ενώ 15 παιδιά που βρίσκονταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων -στον προαύλιο χώρο του οποίου έφτασε η φωτιά- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και στα παιδιά που δεν χρειάζονταν περαιτέρω νοσηλεία δόθηκε εξιτήριο.

Επίσης, εκκενώθηκε το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο «Μέριμνα», οι τρόφιμοι του οποίου -όπως και του Κωνσταντοπούλειου- οδηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας.

Η μεταφορά των τροφίμων έγινε με ευθύνη του δήμου Πατρέων και την συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ είναι σε ετοιμότητα η δομή αστέγων του δήμου για την φιλοξενία πολιτών από τις περιοχές που πλήττονται από τη φωτιά.

Αυτή τη στιγμή ελέγχεται καλύτερα η κατάσταση, δήλωσε ο δήμαρχος Πάτρας Κωνσταντίνος Πελετίδης στη δημόσια τηλεόραση. Όπως τόνισε, αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη εικόνα διότι επιχειρούν περισσότερα μέσα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είπε ότι δεν έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής πληροφορίες και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει εικόνα σε λίγη ώρα.

(Φωτό naftemporiki.gr)

Μηνύματα από το 112

Νωρίτερα, μέσω διαδοχικών μηνυμάτων από το 112, οι κάτοικοι των περιοχών Γηροκομείο, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Πάτρα.

Βίντεο από τη φωτιά στην Πάτρα

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Ειδικότερα, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν -μετά την ενίσχυση των δυνάμεων- περίπου 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 25 οχήματα, ενώ από από αέρος κινητοποιήθηκαν 10 μέσα.

Σύσκεψη στο «Καραμανδάνειο»

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, το οποίο έχει εκκενωθεί από τους μικρούς ασθενείς, λόγω της φωτιάς.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «η σύσκεψη πραγματοποιείται με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα», αφού η φωτιά έφθασε στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας».

Φωτιά στην Ύδρα, αναζωπύρωση στη Χίο

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στο νησί της Ύδρας.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν επίσης έπειτα από αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει προ ημερών στην περιοχή Σιδηρούντα της Χίου.

Μέτωπο και στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο χωριό Κεντρί στην Κρήτη, όπου άμεσα έσπευσε στο σημείο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας.

Φωτιά τώρα στο Σουφλί Έβρου – Πυρκαγιά και στα Φάρσαλα