Skip to main content

Μάτι: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσαν οι συγγενείς θυμάτων

Nikos Libertas / SOOC

Από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους, έλειπαν από το εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, επτά, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους

Δυόμιση μήνες μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, οι τότε υπεύθυνοι  από την Περιφέρεια, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την τοπική Αυτοδιοίκηση στους οποίους είχαν αποδοθεί κατηγορίες για τους 104 νεκρούς και τους δεκάδες εγκαυματίες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, λογοδοτούν και πάλι στη δικαιοσύνη.

Από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους, έλειπαν από το εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, επτά, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Συγκεκριμένα ο τότε αρχηγός του ΠΣ Σωτήρης Τερζουδης, ο υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο τότε αξιωματικός στα εναέρια της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, η τότε Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο τότε Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα Βάιος Θαυμάσιας και ο πολίτης που του καταλογίζεται η έναρξη της ολέθριας φωτιάς Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Κατά τη διαδικασία συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Το δικαστήριο θα ορίσει αυτεπαγγέλτως συνήγορο υπεράσπισης του τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ Ιωάννη Φωστιέρη, εκ των καταδικασμένων πρωτοδίκως, ο οποίος δικάστηκε σε πρώτο βαθμό χωρίς συνήγορο, καθώς το επέτρεπε ο νόμος για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Ωστόσο με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του νόμου, σε ανάλογης μορφής αδικήματα το δικαστήριο υποχρεούται να ορίσει δικηγόρο όταν ο κατηγορούμενος δεν έχει, ώστε να μην τεθει ζήτημα ακυρότητας.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

naftemporiki.gr