Skip to main content

Δολοφονία στο Ψυχικό: Νέα στοιχεία στο φως – Πυρίτιδα σε ζώνη όπλου του 44χρονου

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η ζώνη και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του 44χρονου, εστάλησαν στα εργαστήρια της αστυνομίας

Ίχνη πυρίτιδας εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ζώνη όπλου που φέρεται να ανήκει στον 44χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών της ΕΡΤ, η ζώνη και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του 44χρονου, όπως ρούχα και παπούτσια, εστάλησαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας για να ερευνηθούν για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα ίχνη πυρίτιδας.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη

Νωρίτερα, ο 44χρονος κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Λίγο μετά τις 09:00 της Κυριακής, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αρχικά στον αρμόδιο εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος του, με βάση το υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί.

Στη συνέχεια, ο 44χρονος, που σύμφωνα με την δικογραφία είναι αυτός που εκτέλεσε με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς τον τοπογράφο, οδηγήθηκε στον ανακριτή και ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του έναντι της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Aρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο 44χρονος – Οδηγείται στον εισαγγελέα

Το δρομολόγιο

Μέχρι τώρα ο συλληφθείς δεν έχει πει «ούτε λέξη» στην αστυνομία.

Ωστόσο, βάσει της έρευνας των αρχών, προκύπτει ότι ο 44χρονος την παραμονή της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, την περασμένη Δευτέρα δηλαδή, αλλά και την Τρίτη, έκανε το ίδιο δρομολόγιο από το σπίτι όπου έμενε με τη σύντροφό του του στο Νέο Ψυχικό, στην εταιρεία του θύματος που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, περίπου 1,5 χλμ.,  και στη συνέχεια στο Μαρούσι, όπου χρησιμοποιούσε υπόγειο πάρκινγκ σε πολυκατοικία που διαμένει στενό συγγενικό του πρόσωπο

Την Τρίτη, μετά τη δολοφονία, ο 44χρονος με το μαύρο σκούτερ κινήθηκε προς του Ζωγράφου και άλλες περιοχές, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη του και κατέληξε στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, όπου άφησε το σκούτερ και έφυγε με μια μηχανή που ανήκει σε εταιρεία και την οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Την Παρασκευή οι αστυνομικοί που ήδη τον είχαν ταυτοποιήσει και τον παρακολουθούσαν, διαπίστωσαν ότι με ένα νοικιασμένο λευκό βαν επιχείρησε να εισέλθει στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, ενώ το βαν ακολουθούσε με το ΙΧ η σύντροφός του, η οποία είχε τα κλειδιά του γκαράζ και ένα σακίδιο του 44χρονου.

Μέσα στο γκαράζ βρέθηκε η μεγάλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, όχι όμως το σκούτερ της δολοφονίας.

Από υλικό καμερών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του τοπογράφου δηλαδή, στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι έφτασε ένα ΙΧ με 2 άτομα (το ένα δεν αποκλείεται να ήταν ο 44χρονος, το άλλο αναζητείται). Έπειτα από λίγο ένας έφυγε με το ΙΧ και ο άλλος με το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Επίσης από κατάθεση μάρτυρα προκύπτει ότι στο σπίτι που έμενε ο 44χρονος στο Νέο Ψυχικό το προηγούμενο διάστημα κυκλοφορούσε με ένα σκούτερ, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Κρύπτη

Σε έρευνες στο σπίτι του ζευγαριού στο Ψυχικό, βρέθηκαν σε κρύπτη στην ψευδοοροφή, δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και κάρτες SIM.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 44χρονος φερόμενος δράστης, διέθετε – νοίκιαζε και άλλο χώρο που μπορεί να κρύβει οπλισμό ή οτιδήποτε άλλο και προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Δολοφονία στο Ψυχικό: Τα δρομολόγια, οι υπόγειες πληροφορίες και η κρύπτη στο σπίτι του 44χρονου «δένουν» την υπόθεση