Skip to main content

Ηράκλειο: Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση – Ο απολογισμός

ΕΛ.ΑΣ.

Ελέγχθηκαν 804  άτομα και 702 οχήματα

Αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε κατά τις νυκτερινές ώρες του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε περιοχές των δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Φαιστού στην Κρήτη, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την πρόληψη των τροχαίων και τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Η δράση υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου. Συμμετείχαν κλιμάκια ελέγχων που συγκροτήθηκαν με συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες τοπικές υπηρεσίες, με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ελέγχθηκαν 804 άτομα και 702 οχήματα, προσήχθησαν 13 άτομα και συνελήφθησαν 11.

Οι συλλήψεις αφορούσαν: 3 διατάραξη από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 4 άγρα πελατών κι από μία για παρεμπόριο-πλανόδιο εμπόριο, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ναρκωτικά-περί όπλων, καταδικαστική απόφαση.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 118 παραβάσεις, από τις οποίες οι 21 αφορούσαν μέθη οδηγών, οι 21 μη χρήση κράνους και οι 11 μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην περιοχή του δήμου Φαιστού, με τη συνεργασία κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Ηρακλείου και της τοπικής Διεύθυνσης Εμπορίου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι που αφορούσαν τα αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ανάλογες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.