Skip to main content

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Aρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο 44χρονος – Οδηγείται στον εισαγγελέα

Δολοφονία άνδρα μέσα σε αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό, Τρίτη 2 Ιουλίου 2024. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το λάθος με τη μοτοσικλέτα που τον «πρόδωσε»

Στη σύλληψη, κατόπιν σχετικού εντάλματος, του 44χρονου που προσήχθη ως ύποπτος για τη μαφιόζικη εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για γνώριμο στις αρχές, καθώς στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε υπόθεση απαγωγής εφοπλιστή και πολλά άλλα αδικήματα.

Τη φορά αυτή, με βάση τα στοιχεία που τους διαβίβασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και το πρωί της Κυριακής οδηγείται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια σε ανακριτή, από τον οποίο πιθανώς θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη στην δολοφονία του τοπογράφου, ωστόσο σε βάρος τους υπάρχουν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πολλά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τον «έκαψε» ένα συγκεκριμένο λάθος που έκανε και αφορά στη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησε.

Ειδικότερα, ο 44χρονος φέρεται να έφυγε με σκούτερ από το σημείο της δολοφονίας, να πήγε στου Ζωγράφου, προφανώς για να θολώσει τα νερά, και να κατέληξε σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας, που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, στο Μαρούσι, περιοχή όπου και διαμένει στο σπίτι της συντρόφου του.

Άφησε εκεί το σκούτερ και έφυγε με τη δική του μοτοσυκλέτα, μια BMW, και επέστρεψε στο δικό του σπίτι, στο Νέο Ψυχικό, το οποίο, όπως προκύπτει, είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 54χρονος τοπογράφος.

Ακολούθως, ο 44χρονος έγινε αντιληπτός με ένα νοικιασμένο βαν να προσπαθεί να φορτώσει τη δική του μοτοσυκλέτα από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό. Σε κάποια απόσταση ακολουθούσε η σύντροφός του με ΙΧ.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλειας Αττικής αποφάσισαν να επέμβουν, όχι γιατι φοβήθηκαν πως ο ύποπτος θα έφευγε από την Αθήνα, αλλά επειδή θεώρησαν ότι θα εξαφάνιζε ενοχοποιητικά στοιχεία.

Προφανώς, ο 44χρονος είχε προλάβει να απομακρύνει από το υπόγειο γκαράζ στο Μαρούσι το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και ακόμη δεν έχει βρεθεί όπως και τα δυο πιστόλια που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία.

Πάντως, σε έρευνες που έγιναν τόσο στο σπίτι του στο Ν. Ψυχικό, όσο και στο σπίτι που έμενε με τη σύντροφό του στο Μαρούσι, κατασχέθηκαν ρουχισμός (γάντια, ζώνη), αλλά και κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, συσκευη GPS και άλλα αντικείμενα που εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για γενετικό υλικό, δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη πυρίτιδας.

Το κίνητρο

Σχετικά με το κίνητρο της δολοφονίας οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτιμούν ότι έχει σχέση με τη Μύκονο, όπου δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών επαγγελματικά το θύμα, με επιτυχία – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – κάτι που φαίνεται πως είχε δυσαρεστήσει κάποιους ανταγωνιστές, οι οποίοι τον θεωρούσαν απειλή για τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Η σύντροφός του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φέρεται να αποκάλυψε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών όπου προσήχθη και εξετάστηκε ότι προ μηνών είχαν ταξιδέψει στη Μύκονο με τον 44χρονο, ο οποίος είχε συναντήσεις στο νησί με άτομα, για «δουλειές» όπως φέρεται να της είχε πει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγνώρισε σε φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί ένα από τα άτομα αυτά.

Ο συγκεκριμένος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της Ασφάλειας, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε στη Μύκονο και αναζήτησε μέσα από καταθέσεις στοιχεία για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του τοπογράφου, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν πλήρωσαν για να βγει από τη μέση ο άτυχος 54χρονος.

Από ώρα σε ώρα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια.

Δολοφονία τοπογράφου: Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα, η οικονομική του κατάσταση