Skip to main content

Δολοφονία στο Ψυχικό: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ύποπτος για τη φονική ενέδρα

ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/IN TIME

Ο προσαχθείς φέρεται στο παρελθόν να έχει εμπλακεί σε υπόθεση απαγωγής

Στην προσαγωγή ενός ατόμου που θεωρείται ότι πιθανώς εμπλέκεται στη δολοφονία του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Πρόκειται, κατά τις ίδιες πηγές, για άνδρα γνώριμο στις αστυνομικές Αρχές καθώς στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε υπόθεση απαγωγής.

Η εξέλιξη δεν φαίνεται να είναι άσχετη με τα ευρήματα που προέκυψαν από την διερεύνηση του κινητού τηλεφώνου του θύματος.

Από την συγκεκριμένη έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον δύο άτομα φέρεται να είχαν αποστείλει το τελευταίο χρονικό διάστημα απειλητικά μηνύματα προς τον 54χρονο τοπογράφο.

Κατά ριπάς

Υπενθυμίζεται πως το θύμα δέχθηκε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε στο πόδι.

Η ιατροδικαστής εντόπισε 17 και πλέον πύλες εισόδου και αντίστοιχες πύλες εξόδου, στοιχείο που δείχνει ότι σχεδόν όλες οι σφαίρες που έριξε ο πληρωμένος δολοφόνος βρήκαν το στόχο τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια. Τα φονικά όπλα είναι «καθαρά« και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Στο μικροσκόπιο οικονομικά στοιχεία

Η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου, που πριν από λίγες μέρες δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το γραφείο του, στο Ψυχικό, έχει μπει επίσης στο μικροσκόπιο, της Αρχής Καταπολέμησης  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Ειδικότερα, η Αρχή, υπό τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ερευνά όλη την περιουσιακή κατάσταση του τοπογράφου, όπως και των προσώπων που είχαν επαγγελματική σχέση μαζί του, αναζητώντας στοιχεία και πρόσωπα τα οποία θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη.