Skip to main content

Όλα αλλάζουν στην Ντάουνινγκ Στριτ, εκτός από τον Chief Mouser – O βίος και η πολιτεία του Larry

Πρωθυπουργοί πάνε κι ερχονται , αλλα ο Larry παραμένει αμετακίνητος. Το αγαπημένο αιλουροειδές του πολιτικού κόσμου της Βρετανίας, ο Larry the Cat, ζει στην Downing Street για πάνω από μια δεκαετία, αφού υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Ντέιβιντ Κάμερον.

Γεννημένος το 2007 ο Larry υιοθετήθηκε το 2011 από το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ, αρχικά ως κατοικίδιο για τα παιδιά του Κάμερον, και γρήγορα έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα πλάσματα της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε ποιον ανήκει

Επισήμως, ο Larry ανήκει στο προσωπικό της Downing Street – το οποίο τον φροντίζει.

Κανένα άτομο δεν είναι υπεύθυνο για τον Chief Mouser (επικεφαλής «ποντικοφάγος») του Νο10, ο οποίος έγινε 17 ετών τον Ιανουάριο.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, λίγο πριν εγκαταλείψει την πρωθυπουργική κατοικία, δήλωσε ότι ο Larry είναι δημόσιος υπάλληλος και επομένως δεν φεύγει από την Downing Street .

Ποιος είναι ο τίτλος εργασίας του

Αφού υιοθετήθηκε ο Larry έπιασε δουλειά. Ο ιστότοπος της Downing Street περιγράφοντας τα καθήκοντα του Larry τον αναφέρει ως υπεύθυνο υποδοχης των επισκεπτών, επιθεωρητή των συστημάτων ασφαλείας και δοκιμαστή των επίπλων για την ποιότητα του ύπνου.

Υπήρξε, επικεφαλής «ποντικοφάγος» για πέντε πρωθυπουργούς: Ντέιβιντ Κάμερον, Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον, Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνάκ. Δεν είναι περίεργο που έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με την ιδιοκτησία του.

Η «απόδοση» του Λάρι στην εργασία του έχει αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου στο παρελθόν. Μέσα σε ένα μήνα από την άφιξή του στην Downing Street, ανώνυμες πηγές δήλωσαν στην Daily Telegraph ότι ο Larry παρουσίαζε “μια σαφή έλλειψη δολοφονικού ενστίκτου”.

Ωστόσο, εθεάθη να σκοτώνει ένα περιστέρι το 2020 ενώ κάποια στιγμή εφερε νεκρά ποντίκια στους δημοσιογράφους.

Οι καυγάδες με το Palmerston

Η σχέση του Larry με άλλα ζώα γύρω από την Downing Street έχει επίσης αποτελέσει σημείο ανησυχίας στο παρελθόν.

Έχει εμπλακεί σε βίαιο καυγά με τον γάτο του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Palmerston, με τον Larry να πηγαίνει στον κτηνίατρο για να επουλωθούν τα τραύματά του.

Το πρόβλημα λύθηκε καθώς ο Palmerston έχει πλέον αποσυρθεί στην εξοχή.

Ωστόσο, έχει έρθει σε  σύγκρουση και με το λαμπραντόρ ριτρίβερ του Ρίσι Σουνάκ, τη Νόβα. Και (φυσικά) κέρδισε.

Το «καψόνι» στον Τραμπ

Αναστάτωση προκλήθηκε και σε μία από τις επισκέψεις του Ντόναλντ Τραμπ στην Ντάουνινγκ Στρι για αν δει την Τερέζα Μέι, αφού αποφάσισε να ξαπλώσει κάτω από τη θωρακισμένη Cadillac  πράγμα που σήμαινε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορούσε να φύγει.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε, ωστόσο, ότι ο Λάρι φάνηκε αρκετά γοητευμένος από τον προκάτοχο του Τραμπ.

«Περιέργως, του άρεσε ο Μπαράκ Ομπάμα» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός στο BBC το 2011. Αλλά γενικά, ο Larry δεν συμπαθεί τους άνδρες.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε αναφέρε ότι γίνεται «λίγο νευρικός» με τους άνδρες – κάτι που θα μπορούσε να οφείλεται στο παρελθόν του ως αδέσποτο.