Skip to main content

Τέμπη: Καλούνται 7 από τον ΟΣΕ ως ύποπτοι για τη διαρροή των ηχητικών

Intime News

Η έρευνα της εισαγγελίας αφορά μόνο στη διαρροή των ηχητικών και όχι στην καταγγελία περί μοντάζ

Για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου καλούνται ως ύποπτοι να καταθέσουν επτά άτομα από τον ΟΣΕ, για τη  διαρροή ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών, με τους καταγεγραμμένους διαλόγους των μηχανοδηγών τη βραδιά της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Μεταξύ των ατόμων που έχουν κληθεί ως ύποπτοι  είναι ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ για τους οποίους προέκυψε από την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, ότι παραβίασαν το υπηρεσιακό απόρρητο από κοινού δίνοντας στην δημοσιότητα ηχητικά από την μοιραία σύγκρουση.

Η έρευνα δεν αφορά τα περί μονταζιέρας

Η έρευνα της εισαγγελίας αφορά μόνο στη διαρροή των ηχητικών και όχι στην καταγγελία περί μοντάζ, διότι για να διαπιστωθεί η τυχόν παραποίηση του υλικού, η εισαγγελία πρέπει να έχει το πρωτότυπο των συνομιλιών για να κάνει την σύγκριση, το οποίο βρίσκεται στα χέρια του εφέτη ανακριτή Λάρισας.

Άρα, όπως εξηγούν δικαστικές πηγές, αυτό θα έπρεπε να γίνει από τη δικαστική αρχή της Λάρισας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αρχές της Λάρισας θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους το αυθεντικό υλικό, συνεπως δεν προκύπτει ζήτημα έρευνας.

Από την έρευνα δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους της δημοσιοποίησης, καθώς σύμφωνα με τον νόμο η δημοσιοποίηση πρέπει να βλάπτει το κράτος, ή κάποιον άλλον.