Skip to main content

Καιρός: Αναμένονται πολλοί κεραυνοί σε Αττική και Βοιωτία – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Φωτ. EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας - Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

Μεταβολή πρόκειται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός σε περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, αλλά και την υψηλή συχνότητα κεραυνών.

Δείτε ΕΔΩ τον καιρό στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, βάσει στοιχείων που αντλούνται σε πραγματικό χρόνο από το meteo.gr

Σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, επισημαίνει ότι πέραν του εκτάκτου δελτίου καιρού, επισημαίνονται τα εξής:

  • Δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη υετού.
  • Η συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων θα είναι υψηλή κυρίως σε Αττική και Βοιωτία.

Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για προστασία από τους κεραυνούς.

keraynoi-odhgies-politikhs-prostasias

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα Τέταρτη (03/07/24) το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)

  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στη Χαλκιδική.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)

  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης).
  • Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
  • Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Καιρός: Αλλάζει άρδην το σκηνικό – Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί

Πυρκαγιές από κεραυνούς στη Θάσο

Υπενθυμίζεται ότι λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας στο νησί της Θάσου, εκδηλωθήκαν 2 διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις στις περιοχές Παναγιά (Ντα) και Σκάλα Ποταμιάς, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι πυρκαγιές έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την πυροσβεστική.