Skip to main content

Ψυχικό: «Πρόβα» της δολοφονίας έκανε ο εκτελεστής – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο δράστης κατεγράφη από κάμερες ασφαλείας ένα 24ωρο πριν τη δολοφονία να κινείται στην περιοχή

Προετοιμασία για τη δολοφονία στο Ψυχικό έκανε ο δράστης ένα 24ωρο πριν την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Καλλιακμάνης επεσήμανε ότι ο δράστης κατεγράφη από κάμερες ασφαλείας ένα 24ωρο πριν τη δολοφονία να κινείται στην περιοχή, προκειμένου να έχει εικόνα του σημείου και να βρει δρομολόγιο διαφυγής.

«Εντελώς ήρεμος» ο δράστης

Όπως τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης, χρησιμοποιώντας σκούτερ, ο δράστης πήγε δίπλα στο αυτοκίνητο το θύματος, σήκωσε το πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί «εντελώς ήρεμα». Μάλιστα, ο εκτελεστής άλλαξε γεμιστήρα στο όπλο, προκειμένου να σιγουρευτεί ότι έχει σκοτώσει το θύμα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Επέμεινε, δε, ότι ο δράστης είχε πολύ σταθερό χέρι και πυροβόλησε πολλές φορές σε ένα σημείο, προκαλώντας τρύπα στα καλής ποιότητας φιμέ τζάμια του οχήματος. Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον 20 φορές, ενώ πάνω από 15 σφαίρες έπληξαν το θύμα.

«Εκτιμώ ότι υπήρχε υποστηρικτική ομάδα»

Ο δράστης φάνηκε να αδιαφορεί για τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο, εκτιμώντας ότι «κρύβεται» πίσω από το μαύρο φούτερ, τα γάντια και το λευκό κράνος που φορούσε. Ο κ. Καλλιακμάνης χαρακτήρισε «περίεργο» το γεγονός ότι ο δράστης κινήθηκε μόνος του, εκτιμώντας ότι πρέπει να υπήρχε υποστηρικτική ομάδα.

Σε ό,τι αφορά το δρομολόγιο διαφυγής που ακολούθησε ο ένοπλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής είπε ότι, κινούμενος με σκούτερ, μπήκε σε στενά, ανέβηκε σε πεζοδρόμια και έκανε πολλούς ελιγμούς, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του.

Ο κ. Καλλιακμάνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει το θύμα», προσθέτοντας ότι «το είδαμε και στη δολοφονία Καραιβάζ, που όμως δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη δολοφονία». «Αυτό δείχνει άνθρωπο που πήρε χρήματα για να πραγματοποιήσει την εκτέλεση» συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι οι εκτελεστές φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονται για ενδεχόμενες παράπλευρες απώλειες.

Στη Μύκονο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών

Οι έρευνες των αρχών στέφονται στις επαγγελματικές δραστηριότητες του 54χρονου τοπογράφου, θύματος της δολοφονίας, στη Μύκονο, αλλά και στην Ίο.

Ψυχικό: Στη Μύκονο αναζητούνται τα ίχνη της εκτέλεσης – Είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό το θύμα

Βάσει πληροφοριών της δημόσιας τηλεόρασης, στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται 10 με 15 υποθέσεις αφορούν στη σύνταξη τοπογραφικών και τεχνικών μελετών για αγοροπωλησίες ακινήτων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται να βρεθεί σύντομα στη Μύκονο.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται και οι καταγγελίες που είχε υποβάλει στο παρελθόν το θύμα για ξυλοδαρμό στη Μύκονο και στο Χαλάνδρι.