Skip to main content

Ψυχικό: Ψάχνουν τα κίνητρα της εν ψυχρώ εκτέλεσης – Γ. Καλλιακμάνης: Τα στοιχεία δείχνουν πληρωμένο εκτελεστή

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αναζητούν τη διαδρομή του δράστη ή των δραστών - Ηχητικό ντοκουμέντο από την στιγμή των πυροβολισμών - Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

Το νήμα που οδήγησε στην εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου στις 8.20 το πρωί στο Ψυχικό προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αστυνομικές αρχές, αναζητώντας τα ίχνη και τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών της δολοφονικής επίθεσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο δράστης ή οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή, προσέγγισαν τον 54χρονο άνδρα την ώρα που στάθμευε το αυτοκίνητό του στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης, κοντά στην τεχνική εταιρεία που διατηρούσε με συνέταιρό του, και άνοιξαν πυρ, «γαζώνοντάς» τον με σφαίρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ψυχικό: Πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του – Ηχητικό ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς

Γ. Καλλιακμάνης: Με σταθερό χέρι πυροβολούσε ακατάπαυστα για να πλήξει τον στόχο του

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι δράστες, ο επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής Γ. Καλλιακμάνης σημείωσε πως το γεγονός ότι έπεσαν πολλές σφαίρες στο ίδιο σημείο, δείχνει πως ο εκτελεστής ήρθε πολύ κοντά στο θύμα με σταθερό χέρι και πυροβολούσε ακατάπαυστα για να πλήξει τον στόχο του.

(ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Intime)

Στο «μικροσκόπιο» βιντεοληπτικό υλικό – Αναζητούν τη διαδρομή του δράστη ή των δραστών

Ο κ. Καλλιακμάνης είπε πως ελέγχεται το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης, ενώ η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει και κάποιος αυτόπτης μάρτυρας, ενώ συγκεντρώνεται βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες, ώστε να βρεθεί από πού ξεκίνησαν ο δράστης ή οι δράστες και ποια διαδρομή ακολούθησαν.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν το θύμα ήταν ο στόχος ή αν στόχευαν σε άλλο πρόσωπο της εταιρείας . Πρέπει να δούμε καταρχήν αν ο στόχος ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ή ο συνέταιρός του γιατί το αυτοκίνητο είναι με leasing ανήκει στην εταιρεία, αλλά ο κύριος κάτοχος της εταιρείας είναι ο συνέταιρός του» σημείωσε.

«Δεν έχουν απασχολήσει την Ελληνική Αστυνομία»

Ο κ. Καλλιακμάνης επισήμανε πως «οι συνέταιροι που έχουν την τεχνική εταιρεία δεν έχουν απασχολήσει την Ελληνική Αστυνομία».

Εκτίμησε πως ίσως τις επόμενες ώρες να υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κίνητρο, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο οι δράστες «να ήταν πληρωμένοι δολοφόνοι από το εξωτερικό που ίσως να ήρθα να εκτελέσουν κάποιο συμβόλαιο και να φύγουν».

«Όπως έγινε η συγκεκριμένη εκτέλεση δείχνει έναν πληρωμένο εκτελεστή. Έχουμε πολλών ειδών εγκλήματα, εγκλήματα πάθους, εγκλήματα για οικονομικές διάφορες. Εδώ όπως έγινε το χτύπημα δείχνει ότι είναι πληρωμένος ή πληρωμένοι εκτελεστές» πρόσθεσε, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει το προφίλ των δραστών.

Για το γεγονός ότι επέλεξαν να δράσουν υπό το φως της ημέρας και σε ώρα αιχμής σχολίασε πως ίσως ήταν «ένα συμβόλαιο που έπρεπε να εκτελεστεί άμεσα».

Η στιγμή των πυροβολισμών – Ηχητικό ντοκουμέντο

Αίσθηση προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο από την στιγμή της εκτέλεσης, που αποτυπώνει τη στιγμή που «γάζωσαν» το θύμα με σφαίρες. Το ηχητικό προέρχεται από βίντεο κάμερας κατοίκου της περιοχής.

Στο ηχητικό ντοκουμένο ακούγονται αρχικά 16 πυροβολισμοί, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακούγονται ακόμη 4 πυροβολισμοί.