Skip to main content

Πυροσβεστική: Δύσκολη η κατάσταση της πυρκαγιάς στην Χίο- Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων τις επόμενες ώρες

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΙΑΣ

Αρκετές ενεργές εστίες αντιμετωπίζουν ακόμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας και στην Κω

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην πυρκαγιά στην Χίο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο, και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά 2 πυροσβέστες», υπογράμμισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΙΑΣ

Για την συγκεκριμένη πυρκαγιά επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Όπως τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

Βελτιωμένη η εικόνα στην Κω

Αρκετές ενεργές εστίες αντιμετωπίζουν ακόμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω, ωστόσο η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης, «στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω, η εικόνα είναι βελτιωμένη, με αρκετές όμως ακόμη δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενεργές εστίες». Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Όπως επισήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης, οι δυνάμεις στο νησί θα ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και 2 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Καρδάμαινα να απομακρυνθούν προς την Αντιμάχεια.

Δύο μηνύματα του 112 στην Κρήτη

Για την πυρκαγιά στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου Κρήτης που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112. Το πρώτο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο που εστάλη πριν λίγο καλεί όσους βρίσκονται σε Κατωφύγι και Ξενιάκο Κρήτης να απομακρυνθούν προς Πλατεία Εμπάρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 13 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα

«Η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων μας», τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης στην έκτακτη ενημέρωση.

52 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον Άγιο Ελισσαίο Λακωνίας. Συνολικά 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ακόμη 8 πυρκαγιές, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.