Skip to main content

Κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά με φόντο τις «γκρίνιες» για την ιδεολογική πυξίδα της Ν.Δ.

Πρώτη ημέρα εργασιών του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα επιλέξουν να ασκήσουν κριτική ή να στείλουν εσωκομματικά μηνύματα

Στην κοινή εμφάνιση που θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, στο Πολεμικό Μουσείο, είναι στραμμένα τα βλέμματα της γαλάζιας παράταξης, σε μια ενδιαφέρουσα χρονική συγκυρία λίγο μετά τις ευρωεκλογές. Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί θα μιλήσουν στο πλαίσιο εκδήλωσης για το βιβλίο του διευθυντή της εφημερίδας «Εστία» Μανώλη Κοττάκη, «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή».

Οι ομιλίες των κ. Καραμανλή και Σαμαρά θα πραγματοποιηθούν με φόντο τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο εσωτερικό της Ν.Δ. για τα περί επιστροφής στις ρίζες της παράταξης και επαναπροσέγγισης του παραδοσιακού ακροατηρίου της, ζητήματα που τέθηκαν από γαλάζιους βουλευτές και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στο κλίμα αυτό το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα επιλέξουν να στείλουν εσωκομματικά μηνύματα με τις τοποθετήσεις τους ή αν θα ασκήσουν κριτική, απηχώντας έτσι και τις γκρίνιες γαλάζιων στελεχών για τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Ν.Δ. Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς είχαν δώσει το παρών στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο, ωστόσο δεν είχαν πάρει τον λόγο.

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει και σεναριολογία για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το όνομα του Κώστα Καραμανλή να είναι ένα από τα ονόματα που συζητούνται στα γαλάζια πηγαδάκια, όπως και εκείνα του Παναγιώτη Πικραμμένου ή του Κωνσταντίνου Τασούλα.

«Τους πολίτες τους αφορούν άλλα πράγματα, παρά μία δήθεν εσωκομματική διένεξη»

Από την κυβέρνηση πάντως επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους. «Κάθε παρουσία ανθρώπων που ήταν στο “τιμόνι” της χώρας έχει αξία» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Είναι μια παρέμβαση που πρέπει να ακούγεται, να αναλύεται και να λαμβάνεται υπ’ όψιν από τους ανθρώπους που κατέχουν θέσεις ευθύνης» ανέφερε, δηλώνοντας πως ο ίδιος τρέφει «απόλυτο σεβασμό στους ανθρώπους που κράτησαν στα χέρια τους το τιμόνι της παράταξης σε δύσκολα χρόνια».

Εξέφρασε πάντως την άποψη πως «δραματοποιούνται πολύ κάποια πράγματα, επειδή βλέπουμε την εσωκομματική κατάσταση στην αξιωματική αντιπολίτευση, χρειάζεται να υπάρχει και καλά κάποιο πρόβλημα στη Ν.Δ.».

«Η Ν.Δ. έχει καθήκον να παρουσιάσει τα πεπραγμένα της και τον προγραμματισμό της για τα επόμενα χρόνια. Τους πολίτες τους αφορούν άλλα πράγματα, παρά μία δήθεν εσωκομματική διένεξη στη Νέα Δημοκρατία» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

naftemporiki.gr