Skip to main content

Πυροσβεστική: Συλλήψεις και πρόστιμα για πυρκαγιές

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Χεοροπέδες σε τρεις - Πρόστιμα για καύσεις απορριμμάτων και ψήσιμο

Σε νέες συλλήψεις και επιβολή προστίμων προχώρησε η Πυροσβεστική για πυρκαγιές και άλλα συναφή αδικήματα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό,

  • Συνελήφθη χθες, Σάββατο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Πειραιά, άνδρας, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε χαμηλή βλάστηση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ρέστη Σαλαμίνας. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500€.
  • Συνελήφθη σήμερα, Κυριακή, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Νέας Μάκρης, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση  πλησίον του ρέματος Ραφήνας στην Αττική. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.538,75€. Οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
  • Συνελήφθη σήμερα, Κυριακή, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, άνδρας, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ασκέλι Πόρου Αττικής. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000€.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.933€, χθες, Σάββατο, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, σε άνδρα, ο οποίος προέβη σε υπαίθριες εργασίες προκαλώντας πυρκαγιά εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον δήμο Ιωαννίνων.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250€, χθες, Σάββατο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση αυτοσχέδιας συσκευής ψησίματος σε υπαίθριο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250€, σήμερα, Κυριακή, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, σε άνδρα, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον οικισμό Χαλάστρας, του δήμου Δέλτα, στη Θεσσαλονίκη.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.625€, σήμερα Κυριακή, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε άνδρα, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην κοινότητα Αρβανίτη, του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Δείτε αναλυτική live ενημέρωση για την εικόνα ανά φλεγόμενη περιοχή.