Skip to main content

Πυρκαγιές: Συναγερμός σε αρκετές περιοχές και σήμερα – Άνεμοι έως 9 μποφόρ

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε 6 περιφέρειες ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλος και σήμερα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι σήμερα οι φωτιές τόσο στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας όσο και στην Σέριφο, όπου παραμένουν ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για επιτήρηση, αλλά και στοχευμένες ρίψεις νερού με ελικόπτερα σε διάσπαρτες εστίες.

Σε όλη τη χώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση, αφού και σήμερα θα πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι, που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), πολύ υψηλός (κατηγορίας 4) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας

Ανακρίσεις και συλλήψεις για εμπρησμό

Το προηγούμενο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για πρόκληση πυρκαγιάς στο Λαγονήσι, ενώ σε ακόμα 4 άτομα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.