Skip to main content

Χαλκιδική: Νεκρή 13χρονη που χτυπήθηκε από κεραυνό στο Ποσείδι

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τι αναφέρει η δήμαρχος της περιοχής για το τραγικό περιστατικό

Μια 13χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της χτυπήμενη από κεραυνό στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν το κορίτσι μαζί με τη μητέρα του περπατούσαν στην παραλία Μύτη τςη περιοχής που βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε την ανήλικη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη είχε μεταβεί στη συγκεκριμένη παραλία από τα Μουδανιά.

Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι το παιδί ήταν βρεγμένο εκτιμάται δε ότι ίσως φορούσε κάτι μεταλλικό που «τράβηξε» πάνω του τον κεραυνό.

Την εκτίμηση αυτή μετέφερε στη Voria.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, κυρία Αναστασία Χαλκιά.

Επί αρκετή ώρα οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας προσπαθούσαν να σώσουν το παιδί. «Έγιναν προσπάθειες ακόμα και με ΚΑΡΠΑ , αλλά ήταν αργά για την 13χρονη», δήλωσε η δήμαρχος.

Το ΕΚΑΒ έσπευσε με ασθενοφόρο σε περίπου 13 λεπτά προερχόμενο από το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας με τους διασώστες να συνεχίζουν τη διαδικασία της ανάνηψης.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πτώση του κεραυνού η μητέρα του παιδιού έπεσε στο έδαφος χωρίς ωστόσο να τραυματισθεί σοβαρά.

Από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής διεξάγεται προανάκριση.

Στη Χαλκιδική επικρατούσε από το πρωί σφοδρή κακοκαιρία, με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τη δήμαρχο, υπήρξε έντονη κεραυνική δραστηριότητα για αρκετή ώρα στην περιοχή.