Skip to main content

Eνοχή του ιστιοπλόου προπονητή για βιασμό της ανήλικης αθλήτριας πρότεινε ο εισαγγελέας στο Εφετείο

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Κατηγορούμενος: «Δικαιολόγησα τον εαυτό μου, γιατί θα έσβηνε η αμαρτία, θα ερχόταν η αποκατάσταση της πράξης αυτής με τον γάμο»

Να κριθεί ένοχος ο προπονητής για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος της 22χρονης σήμερα αθλήτριας ιστιοπλοΐας, η οποία τον έχει καταγγείλει όταν ήταν 12 ετών, ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας.

Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 23 ετών για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και έχει αθωωθεί για βιασμό.

«Το θύμα, αναφερόμενη στις ερωτικές πράξεις, μίλησε για απειλές, όπως τότε τις καταλάβαινε, ότι θα γίνουν ρεζίλι οι γονείς σου και άλλα και εξαιτίας αυτών πιέστηκε να προβεί στις ερωτικές πράξεις. Ο κατηγορούμενος τα αρνείται αυτά. Ωστόσο, είναι καταγεγραμμένο στην απολογία του, ότι είπε “έκανα λάθος και έπρεπε να περιμένω και να το ήθελε”. Είπε αυτό και άλλαξε θέμα. Εδώ ισχύει το ρητό “γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει”. Μέσα στο δικό του μυαλό, ίσως να πίστευε πως ό,τι και να γίνει, θα καλυφθεί με τον γάμο», ανέφερε ο εισαγγελέας και συνέχισε:

«Μου δίνει την εντύπωση ότι έμμεσα επιβεβαιώνεται ο βιασμός. Χρησιμοποίησε εξαναγκαστικά μέσα – υπήρχε διαφορά εμπειρίας 16 ετών – και θεωρούσε πως οι πράξεις αυτές δεν ήταν εξαναγκαστικές. Ερωτική αυτοδιάθεση δεν είναι δυνατόν να υπάρχει, γιατί πρέπει να προστατέψουμε το ίδιο το άτομο. Υπήρξαν κουβέντες του κατηγορούμενου που στο ανήλικο μυαλό λειτούργησαν για να την εξαναγκάσουν στις πράξεις αυτές».

Ο εισαγγελέας εμφανίστηκε απόλυτος ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις του, «αλλά δεν είναι ένα τέρας».

«Το θύμα δέχτηκε πλύση εγκεφάλου από τη μητέρα της ότι βιάστηκε»

Νωρίτερα, στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι αγάπησε πραγματικά την 11χρονη και πως το θύμα δέχτηκε πλύση εγκεφάλου από τη μητέρα της ότι βιάστηκε.

«Εγώ έκανα ένα λάθος και κάπως πρέπει να εξιλεωθεί. Είναι ανατριχιαστικό, ακραίο, απρεπές. Η φυλακή είναι μεγάλο σχολείο… η κατηγορία, η συκοφαντία είναι σαν μια πέτρα στο κεφάλι. Όταν κατηγορήθηκα, είχα χιλιάδες πέτρες από τους τηλεδικαστές, τους δημοσιογράφους, που βίασαν τη δική μου ψυχή. Όταν όλοι μαζί σε κατηγορούν, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να γυρίσεις την πλάτη σου και να κάνεις την πορεία σου.

Ο λόγος που βγήκα στην τηλεόραση ήταν να με δει η κοπέλα. Είχα την αίσθηση ότι στο πρωτόδικο θα σπάσει, γιατί δεν μπορεί όλες αυτές τις αναμνήσεις να τις μετέτρεψε σε βιασμό. Κρίμα που αντάλλαξες τον πρώτο έρωτα της ζωής σου με βιασμό…» ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Για έναν άνδρα που μας δείχνει εδώ τόσο μεγάλη αγάπη, να σας πει η (όνομα κοπέλας) στα 14 «δεν σε θέλω πια», δεν σας προκάλεσε ένα αίσθημα οργής;

Κατηγορούμενος: Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Εγώ είμαι πολύ υπερήφανος. Μέσα μου πόναγα βέβαια.

Εισαγγελέας: Ήσασταν 29 ετών, μια αναστολή δεν είχατε;

Κατηγορούμενος: Αν την είχα, δεν θα ήμουν εδώ. Με ρούφηξε αυτό. Δεν με ένοιαζε ότι ήμουν προπονητής. Είχα σκοπό τον γάμο. Υπήρχε τεράστια έλξη. Δικαιολόγησα τον εαυτό μου, γιατί θα έσβηνε η αμαρτία, θα ερχόταν η αποκατάσταση της πράξης αυτής με τον γάμο.

naftemporiki.gr