Skip to main content

Ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ – Τι είπε απολογούμενος, οι καταθέσεις των δύο γυναικών

EUROKINISSI

Θα πρέπει και να μην προσεγγίζει την παθούσα, ούτε να επικοινωνεί μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης

Φυλάκιση 12 μηνών επιβλήθηκε στον δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για ενδοοικογενειακή απειλή.

Η ποινή είναι μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως (3.600 ευρώ συνολικά).

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζει την παθούσα, ούτε να επικοινωνεί μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης,

Η απολογία

Παρούσες στη σημερινή δίκη ήταν τόσο η νυν, όσο και η εν διαστάσει σύντροφος του δημοσιογράφου, που τον έχουν καταγγείλει.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε:

«Την  προηγούμενη ημέρα έκανα ρεπορτάζ για την ενδοοικογενειακή βία. Δεν είμαι αυτός που παρουσιάζεται, έχω δεχθεί ανθρωποφαγία, είμαι 25 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Δεν έχω κατηγορηθεί ποτέ».

Ο  εισαγγελέας ζήτησε την ένοχη του δημοσιογράφου όπως κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

«Θεωρούμε πως προέκυψε πλήρως το σύνολο των κατηγοριών. Σήμερα το αντικείμενο είναι η ενδοοικογενειακή απειλή. Το δικαστήριο είναι ανεξάρτητο, δεν επηρεάζεται από την κοινή γνώμη και έτερους παράγοντες. Η νυν σύντροφος λαμβάνει έναν οχετό κλήσεων και δεδομένου όσων έχουν προηγηθεί. Και τα δύο θύματα (νυν σύντροφος και εν διαστάσει σύζυγος) ένιωσαν τρόμο και ανησυχία. Δεν δίνουμε βαρύτητα στην απολογία του κατηγορουμένου, καθώς προσπάθησε περισσότερο να δικαιολογήσει τον εαυτό του, παρά να μιλήσει για όσα έχει προκαλέσει σε αυτά τα άτομα. Θεωρούμε πως πρέπει να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται» τόνισε ο εισαγγελέας.

Τι κατέθεσε η καταγγέλλουσα σύντροφος

Η δημοσιογράφος, μέχρι πρότινος σύντροφος του κατηγορούμενου, περιέγραψε στην κατάθεσή της τι έζησε στο σπίτι της το βράδυ της Κυριακής.

«Είδα δύο φωτογραφίες που είχε στείλει η εν διαστάσει σύζυγός του με τα παιδιά του. Ξεκίνησε μία συζήτηση για το πού πάει αυτή η σχέση. Του ζήτησα να χωρίσουμε, ότι δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η σχέση. Πολλές φορές είχε δημιουργηθεί τέτοια ένταση και συζήτηση. Εκνευρίστηκε πολύ, άρχισε να με βρίζει, τρελή, εμμονική, άρχισε να με κατηγορεί ότι έχω άλλη σχέση, άρχισε να με φτύνει. Με χαστούκισε, με έσπρωξε, μου προκάλεσε αμυχή κάτω από μύτη, μου έριχνε χαστούκια, με αποτέλεσμα να χτυπήσω στη γνάθο και το αυτί. Ήμουν σε κατάσταση σοκ, μου τραβούσε και τα μαλλιά, έβαλα πάγο στο πρόσωπό μου.

Από σοκ και πόνο κάλεσα έναν φίλο, του είπα να δει μήπως είναι κάτω από σπίτι, γιατί είχε αρχίσει να με παίρνει τηλέφωνα. Επίμονα. Πάτησα φραγή και τότε συνέχισε σε άλλες εφαρμογές, messenger και Viber. Ήμουν τρομοκρατημένη.

Με το που έφτασα στο ΚΑΤ, μου είχε στείλει μήνυμα πως βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου. Παρέμεινε κάτω από το σπίτι μου για αρκετές ώρες και με ενοχλούσε.

Από φόβο μου ότι θα μου έκανε τα ίδια και χειρότερα και θα με έστέλνε στο νοσοκομείο ξανά, κάλεσα ταξί από σπίτι φίλου μου για να πάω σε δουλειές… Μέχρι τις πέντε το πρωί δέχθηκα πάνω από 80 κλήσεις. Για μένα ήταν απειλή, ότι βρισκόταν κάτω από το σπίτι μου και μου έλεγε να ανέβω πάνω» κατέθεσε η μάρτυρας.

Η εν διαστάσει σύζυγος

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου, λέγοντας πως πήγε τη Δευτέρα σπίτι της στις 11 το βράδι για να δει τα παιδιά του. Όταν εκείνη αρνήθηκε, διότι ήταν αργά, εκείνος της είπε, όπως κατέθεσε, «”μη  μου πάρεις τα παιδιά, θα σε σκοτώσω”».

«Είχε έντονες μεταπτώσεις, δεν ένιωσα απειλή. Ήταν εμφανές ότι είχε νεύρα, ήταν επηρεασμένος από το συμβάν με τη σύντροφό του και εγώ δεν ήθελα να δει τα παιδιά και να τα ταράξει» είπε η μάρτυρας.

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή απειλή – Ανοίγει και δεύτερη δικογραφία εις βάρος του