Skip to main content

Εξαπατούσαν με πρόσχημα συμμετοχής σε επενδυτικά προγράμματα μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

Έταζαν επενδυτικά προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου, είτε στο χρηματιστήριο χρυσού, με τη χρήση ρομποτικών εργαλείων για μακροπρόθεσμο κέρδος, είτε σε επενδύσεις με χρήση ειδικών λογισμικών υπερπολλαπλασιασμού κέρδους βραχυπρόθεσμα

Χειροπέδες σε 33χρονο και 36χρονη σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για απάτη κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ και χρήση πλαστού εγγράφου πέρασαν μεσημβρινές ώρες χθες, Πέμπτη, στην Αθήνα, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ο 33χρονος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, παρουσιαζόμενος ως οικονομικός σύμβουλος και ειδικός σε επενδύσεις χρηματοοικονομικών προϊόντων, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες και τους έπειθε να συμμετάσχουν σε επενδυτικά προγράμματα, τα οποία εμφάνιζε ως αξιόπιστα και αποδοτικά.

Πρόκειται για επενδυτικά προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου, είτε στο χρηματιστήριο χρυσού, με τη χρήση ρομποτικών εργαλείων για μακροπρόθεσμο κέρδος, είτε σε επενδύσεις με τη χρήση ειδικών λογισμικών υπερπολλαπλασιασμού κέρδους βραχυπρόθεσμα.

Ο 33χρονος παρουσίαζε στα θύματά του ότι τοποθετούσε τα χρηματικά ποσά τους, τα οποία τους έπειθε να επενδύσουν, σε παγκόσμια χρηματομεσιτική εταιρία μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Διαχειριζόταν τα επενδυθέντα κεφάλαια των θυμάτων του, τους σύστηνε να πραγματοποιούν νέες καταβολές, καθώς και να μην προβαίνουν σε είσπραξη, αλλά στην επανατοποθέτησή τους με σκοπό την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής μακροπρόθεσμης απόδοσης.

Τη νομιμοφάνεια της δραστηριότητάς του και την προσέλκυση περισσοτέρων θυμάτων ενίσχυε μέσω εταιρειών που είχε ιδρύσει προς τον σκοπό αυτόν.

Για να ενισχύσει την αξιοπιστία του, παρουσίαζε βίντεο ή προγράμματα λογισμικού σχετικά με τη λειτουργία των επενδυτικών προγραμμάτων, εμφάνιζε την ύπαρξη προσωπικών μεριδίων και παρουσίαζε πλαστά αντίγραφα τραπεζικού λογαριασμού της εταιρίας του, επεδείκνυε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με τα παρόντα και πιθανά μελλοντικά κέρδη και διαγράμματα στα οποία εμφαίνονταν η πορεία των επενδύσεων και των κινήσεων σε χρυσό με αποτυπωμένες αριθμητικές επιδόσεις έναντι του επενδυθέντος κεφαλαίου.

Η 36χρονη, ενεργώντας από κοινού με τον 33χρονο, ήταν επιφορτισμένη με την ανεύρεση νέων πελατών-θυμάτων και τη διαχείρισή τους, προβαίνοντας σε τηλεφωνικές κλήσεις προκειμένου να ενημερώσει τα θύματα σχετικά με τα κέρδη από την υποτιθέμενη επένδυση που είχαν πραγματοποιήσει.

Από την προανάκριση εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις απάτης, ενώ το συνολικό χρηματικό όφελος υπολογίζεται μέχρι στιγμής ότι ανέρχεται σε ποσό ύψους 502.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.