Skip to main content

Πανελλήνιες 2024: Η ώρα για τα αποτελέσματα – Δείτε τις βαθμολογίες

Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμοί - Ακολουθεί η συμπλήρωση των μηχανογραφικών

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Τόσο εκείνοι των Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) όσο και εκείνο των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα μάθουν σήμερα τις βαθμολογίες, που πήραν στα μαθήματα, στα οποία διαγωνίστηκαν.

Πανελλήνιες 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις – Πού έχουμε πτώση, πού άνοδο, πού μένουν σταθερές

Δείτε τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά

Λίγο μετά τις 12:30 άνοιξε η σχετική πλατφόρμα των αποτελεσμάτων. Όλοι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στο https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες θα αναρτηθούν και σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας. Θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Αναρτήθηκαν στα Λύκεια οι βαθμολογίες – Τα στατιστικά με τις επιδόσεις

Αποτελέσματα και σε SMS

Όσοι υποψήφιοι είχαν φροντίσει να υποβάλλουν σχετική αίτηση, θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση από το υπουργείο για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Τι να προσέξετε στο Μηχανογραφικό

Καλό είναι να επιλέξετε τις σχολές που σας ενδιαφέρουν πραγματικά, ανεξάρτητα από την εκτίμηση τους για τη βάση των σχολών. Κάθε χρόνο τα δεδομένα αλλάζουν και υψηλή βάση δεν σημαίνει αναγκαστικά και καλή σχολή.

Υπάρχουν πολλές σχολές με χαμηλότερες βάσεις που προσφέρουν εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.

Όταν καταλήξετε στη λίστα των Σχολών που σας ενδιαφέρουν, έχει φτάσει η ώρα για τον υπολογισμό των των μορίων. Βρείτε εδώ μια αξιόπιστη εφαρμογή Υπολογισμού Μορίων. 

Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού σας, μπορείτε να βρείτε εδώ.