Skip to main content

«Καταδρομική» χαρακτηρίζεται η επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Πηγή φωτ: ΙΝΤΙΜΕ, Λιάκος Γιάννης

Τι βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής

«Καταδρομική» χαρακτηρίζεται η επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, που σημειώθηκε την Πέμπτη περίπου στις 00:45 π.μ.

Οι δράστες έριξαν βόμβες μολότοφ έξω από το σπίτι και στο συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο 42χρονος υπαρχιφύλακας που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο κατάφερε να βγει εγκαίρως και νοσηλεύεται με εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να δοθούν απαντήσεις από κάμερες ασφαλείας και από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που αναζητά η Αντιτρομοκρατική.

Κ. Δημογλίδου: Καθαρά δολοφονική επίθεση

Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 σήμερα το πρωί, η εκπρόσωπος Τύπου της  ΕΛΑΣ, Κ. Δημογλίδου, ανέφερε πως υπάρχει σταθερή φύλαξη στο συγκεκριμένο οίκημα αλλά και περιπολίες που περνούν ανά τακτά διαστήματα, σημειώνοντας πως οι δράστες προφανώς παρακολουθούσαν τις κινήσεις του αστυνομικού.

«Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδόνισαν μία μολότοφ σε βάρος του για να τον κάψουν ζωντανό. Είναι καθαρά μία δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού» είπε. Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου ο τραυματισμένος αστυνομικός νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη με οποιαδήποτε υλικό μπορεί να βοηθήσει είτε από τα υπολείμματα που έχουν βρει στο υπηρεσιακό όχημα, είτε από το βιντεοληπτικό υλικό, πρόσθεσε.

Η ίδια σημείωσε πως – σύμφωνα με όσα κατάφερε να πει ο τραυματισμένος αστυνομικός – οι δράστες φέρεται να ήταν τουλάχιστον τρεις. Σύμφωνα επίσης με τις πρώτες αναφορές, οι δράστες κινήθηκαν με όχημα.

Καταδικάζουν Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων και Δικηγορικοί Σύλλογοι

Την επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων και η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Ανακοίνωση ένωσης δικαστών και εισαγγελέων 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινοβραδινή επίθεση  από αγνώστους με βόμβες μολότωφ στην οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού φρουρού. Εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δικαστικών λειτουργών υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία και στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και έντασης εντός του δικαστικού Σώματος ως συνόλου , χωρίς να καταφέρνουν τον σκοπό τους. Με πράξεις βίας δεν κάμπτεται η ελεύθερη βούληση των δικαστών να ασκούν ευσυνείδητα  τα καθήκοντά τους.

Ανακοίνωση Σ.Σ Ολομέλειας δικηγορικών συλλόγων 

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Η βία, από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει θέση στη Δημοκρατία και στο Κράτος Δικαίου.

Διαβάστε επίσης:

Π. Μαρινάκης: Καταδικάζουμε την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Απόλυτη προτεραιότητα η σύλληψη των δραστών

ΣΥΡΙΖΑ: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

ΠΑΣΟΚ: Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στην οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου