Skip to main content

Προκαταρκτική έρευνα για τη μαζική δηλητηρίαση παιδιών σε κατασκήνωση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της σωματικής βλάβης και δηλητηρίασης τροφίμων από αμέλεια κατά συρροή

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία σε κατασκήνωση παιδιών στην Αττική σημειώθηκαν περιστατικά δηλητηρίασης.

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και δηλητηρίασης τροφίμων που προορίζονται για χρήση από το κοινό από αμέλεια και κατά συρροή.

Όπως έγινε γνωστό, περίπου 100 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Κάποια νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών με έντονες στομαχικές διαταραχές και υψηλό πυρετό, συμπτώματα που πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα, όπως υποστηρίζουν και οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης.

Ωστόσο, κάποιοι γονείς εκφράζουν αμφιβολίες και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους δηλητηρίαση είτε από το φαγητό, είτε από το νερό, κάτι το οποίο επίσης διαψεύδει η διεύθυνση της κατασκήνωσης.

naftemporiki.gr