Skip to main content

Θεσσαλία: Σφραγίζεται η γεώτρηση με τη σαλμονέλα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Φωτ. ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Η σαλμονέλα σε γεώτρηση του Δήμου Ρήγα Φεραίου οδήγησε σε προληπτικούς ελέγχους σε όλη τη Θεσσαλία

Σφραγίζεται οριστικά και ξηλώνεται  η γεώτρηση με τη σαλμονέλα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, από την οποία όπως φαίνεται προκλήθηκαν τα σοβαρά και μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, την ερχόμενη Δευτέρα παρουσία επιτροπής, θα σφραγιστεί εντελώς η γεώτρηση.

«Δεν μπορεί να επανέλθει σε φυσιολογικές μετρήσεις και για αυτό θα απομονωθεί πλήρως. Αναφορικά με το θέμα της επάρκειας του νερού, μένουν δύο γεωτρήσεις. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την ενοικίαση μιας γεώτρησης καθώς εντοπίστηκαν 4 κατάλληλες με ποσότητα ικανοποιητική και καλό νερό. Επιπλέον ξεκινήσαμε διαδικασία για να εξευρεθεί νέα γεώτρηση».

Οι γεωτρήσεις του δήμου ελέγχθηκαν και από τον ΕΟΔΥ και με προτεραιότητα ο έλεγχος συνεχίζεται στις γεωτρήσεις των δήμων πέριξ της Λίμνης Κάρλας, όπως ο κ. Νασίκας τόνισε στην ΕΡΤ. «Επιπλέον η δική μας ΔΕΥΑ κάνει συνεχείς ελέγχους και παρακολουθούμε το θέμα ενώ τα δείγματα ελέγχονται πλέον όλα και για σαλμονέλα, μετά από αυτό που συνέβη», σημείωσε ο κ. Νασίκας.

Θεσσαλία: Άμεσος έλεγχος σε όλες τις γεωτρήσεις της Περιφέρειας – Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε πηγή

Άρδευση για 15.000 στρέμματα καλλιεργειών

Εδώ και δύο ημέρες ο δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τρία από τα τέσσερα αντλιοστάσια που παίρνουν νερό από τη λίμνη Κάρλα για να ποτιστούν 15.000 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών του δήμου.

«Εδώ και 48 ώρες οι καλλιέργειες κατοίκων της παραλίμνιας περιοχής, σε έκταση 15.000 στρεμμάτων αρδεύονται από τη λίμνη κανονικά καθώς τέθηκαν σε λειτουργία τρία από τα τέσσερα αντλιοστάσια άρδευσης. Προσπαθούμε να επιδιορθώσουμε και να δώσουμε σε χρήση και αυτό του Ριζομύλου».

Για τα στάσιμα νερά γύρω από την Κάρλα, των οποίων η στάθμη έχει πέσει πολύ αποκαλύπτοντας βιβλικές εικόνες καταστροφής, είπε ότι: «στο στρατόπεδο που επισκέφθηκα προχθές είδα ότι το νερό έχει μείνει στο κατώτερο σημείο εκεί που όμως βρίσκονται τα κτίρια (σ.σ. του στρατοπέδου). Στην ουσία το νερό έφυγε από τα υπόλοιπα χιλιάδες στρέμματα αλλά παραμένει στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς ποτέ δεν είχε προβλεφθεί απομάκρυνση του νερού όταν σχεδιάστηκε το στρατόπεδο».

Επιπλέον ο κ. Νασίκας ανέφερε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνει με το θέμα της μετεγκατάστασης του στρατοπέδου.