Skip to main content

Χειροπέδες σε συμμορία που λήστευε ηλικιωμένους με βίαιο τράβηγμα αλυσίδων από τον λαιμό

ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις σε Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Ψυχικό

Τέλος τη δράση συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους με βίαιο τράβηγμα αλυσίδων που φορούσαν στο λαιμό τους στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής έβαλε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μεσημβρινές ώρες της Κυριακής συνελήφθησαν τρία μέλη της, Έλληνες,  ηλικίας 16, 18 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για ληστείες και κλοπές, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην πράξη, αφού εντόπιζαν τα θύματά τους, επιλέγοντας κυρίως ηλικιωμένους, οι κατηγορούμενοι τους προσέγγιζαν είτε πεζή, είτε επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα και αφαιρούσαν με βίαιο τράβηγμα αλυσίδες που φορούσαν στον λαιμό τους.

Ορισμένες φορές από το τράβηγμα των αλυσίδων και τη δύναμη που ασκούσαν για να τους απωθήσουν και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία, τα θύματα έπεφταν στο έδαφος.

Στη συνέχεια οι δράστες μετέβαιναν άμεσα και πωλούσαν τα χρυσαφικά.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, 240 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα και ο ρουχισμός που φορούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

Κατασχέθηκαν και 2 μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Όπως προέκυψε από την, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου, διέπραξαν 8 ληστείες σε Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Ψυχικό.

Η έρευνα για το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.