Skip to main content

Φυλακές Κορυδαλλού: Ενας νεκρός μετά τη συμπλοκή στην πτέρυγα βαρυποινιτών

EUROKINISSI

Η συμπλοκή έγινε μεταξύ Αλβανών κρατουμένων.

Βαρύτατο είναι το ποινικό μητρώο του 35χρονου που το μεσημέρι της Τετάρτης έπεσε νεκρός ύστερα από αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος είχε σκοτώσει το 2017 έναν επιχειρηματία κατά τη διάρκεια ληστείας, ενώ βαρύνεται και με την ανθρωποκτονία ηλικιωμένης, επίσης κατά τη διάρκεια ληστείας.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το 2018 είχε αποδράσει -ως κρατούμενος και πιθανότατα κατα τη μεταφορά του- από πλοίο στον Πειραιά.

Δύο ημέρες μετά τον βρήκαν σε σπίτι στη νέα Φιλαδέλφεια, όπου συβελήφθη, ύστερα ετά από επέμβαση των ΕΚΑΜ.

Για ασήμαντη αφορμή

Τα επεισόδια στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού -εκεί δηλαδή όπου φυλάσσονται βαρυποινίτες- ξέσπασαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η συμπλοκή έγινε μεταξύ Αλβανών κρατουμένων.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε επίσης ένας κρατούμενος ηλικίας 46 ετών, ο οποίος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Θριάσιο, φέροντας τραύμα ή τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη.

Η κατάσταση στις φυλακές παρέμεινε επί πολλή ώρα έκρυθμη και αναμενόταν επιχείρηση τόσο από τις αστυνομικές δυνάμεις όσο και από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν άλλα θύματα της συμπλοκής.

Ρόπαλα και μαχαίρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπλοκή μεταξύ ομάδων Αλβανών κρατουμένων ξέσπασε για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα λόγω διαφωνίας για το εάν θα έπρεπε να μπουν ή όχι στα κελιά τους λόγω ζέστης.

Η σύρραξη πήρε διαστάσεις έκταση με αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα.