Skip to main content

Νέα πυρά Ερντογάν κατά Δύσης: «Αξιοθρήνητη» η στήριξη στο Ισραήλ

REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Nέα πυρά κατά του Ισραήλ εκτόξευσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Nέα πυρά κατά του Ισραήλ κα της Δϋσης εκτόξευσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ο  Ερντογάν εγκάλεσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι σχεδιάζει να εξαπλώσει τον πόλεμο στη Γάζα στην περιοχή λέγοντας ότι αυτό θα ήταν «καταστροφικό».

Επίσης χαρακτήρισε «αξιοθρήνητη» τη στήριξη που προσφέρει η Δύση στο Ισραήλ και τον «ψυχασθενή» Νετανιάχου.

«Το Ισραήλ που έκαψε και κατέστρεψε τη Γάζα, έχει τωρα βάλει στο στόχαστρό του τον Λίβανο. Παρότι οι δυτικές δυνάμεις μπροστά στις κάμερες μιλούν διαφορετικά, βλέπουμε ότι στο παρασκήνιο χαϊδεύουν την πλάτη του Ισραήλ και μάλιστα το υποστηρίζουν. Είναι εξαιρετικά απελπιστικό και αξιοθρήνητο το γεγονός ότι τα κράτη, τα οποία όταν μιλούν αναφέρονται για ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη, να είναι αιχμάλωτοι ενός ψυχασθενούς όπως ο Νετανιάχου» δήλωσε ο Ερντογάν.

Καταστροφή

«Τα σχέδια για την εξάπλωση του πολέμου στην περιοχή που κάνει ο Νετανιάχου με την υποστήριξη  της Δύσης , θα οδηγήσουν σε μια μεγάλη καταστροφή» προειδοποίησε ο τούρκος πρόεδρος και απηύθυνε  κάλεσμα για περιφερειακή στήριξη στον Λίβανο.

«Ο ισλαμικός κόσμος και οι αδελφικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να αντιδράσουν ενάντια σε αυτά τα αιματηρά σχέδια πριν από τη Δύση. Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του αδελφικού λιβανέζικου λαού και κράτους. Καλώ και τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής να είναι αλληλέγγυες με τον Λίβανο. Kαι καλώ τις υπόλοιπες χώρες να υποστηρίξουν τον Λίβανο» είπε ο Ερντογάν.