Skip to main content

ΕΣΗΕΑ: Καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής

Η απόφαση «τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση» σημειώνει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» αντιδρά έντονα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για «ξαφνικό θάνατο» που «αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και κυρίως χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων».

«Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα, μιλά για πλήγμα για τον κλάδο, ενώ επισημαίνει πως η απόφαση «τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση». Υπογραμμίζει, επιπλέον, ότι στην εφημερίδα «υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά».

Τέλος, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων.

Συνέλευση των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι έχουν συγκαλέσει συνέλευση για το απόγευμα στα γραφεία της εφημερίδας. «Μόλις μας ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, κλείνει απο ΑΥΡΙΟ το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ. Ως εκ τούτου, καλούμε συνέλευση σήμερα στις 7μμ στα γραφεία της εφημερίδας, προκειμένου να οργανώσουμε τη συλλογική μας αντίδραση. Στη συνέλευση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των σωματείων μας», αναφέρεται στο κάλεσμα τους για τη συνέλευση.