Skip to main content

Πυρκαγιά στην Ύδρα: Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι 13 της θαλαμηγού για τα πυροτεχνήματα

EUROKINISSI

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες

Το κατώφλι του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά πέρασαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής οι 13 συλληφθέντες ως οι υπαίτιοι για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστη της Ύδρας, με πυροτεχνήματα που εκτόξευσαν από θαλαμηγό, το βράδυ της Παρασκευής.

Τα 13 αυτά άτομα είχαν οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Σαρωνικού και νωρίτερα μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, όσο και την οργή των κατοίκων του νησιού.

Συνελήφθησαν το Σάββατο, από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, που εξέτασε τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή.

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, είχαν πέσει πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.

Την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους από όπου «έπεσαν» τα πυροτεχνήματα στην Ύδρα προκαλώντας την πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του νησιού, έχουν ζητήσεις οι εισαγγελικές αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ