Skip to main content

Απάτες με δήθεν πωλήσεις αυτοκινήτων σε Κοζάνη, Άρτα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δικογραφία σε βάρος δύο που απέσπασαν 2.000 ευρώ

Υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Κοζάνης σε βάρος 51χρονου εξιχνιάστηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 51χρονος κατήγγειλε ότι στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου εξαπατήθηκε, καθώς, μετά από εύρεση αγγελίας πώλησης αυτοκινήτου σε ψηφιακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινώνησε με άγνωστο άτομο και αφού πείσθηκε για το αληθές περιχεόμενό της, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ωστόσο δεν του παραδόθηκε ποτέ το όχημα.

Μετά από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 25χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είναι κάτοχος του αριθμού τηλεφώνου και μίας 42χρονης Ελληνίδας, η οποία είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στην οποία μεταφέρθηκε το εν λόγω χρηματικό ποσό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Στην Άρτα

Και στην Άρτα, από το Τμήμα Ασφάλειας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος γυναίκας, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης, που έλαβε χώρα στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Ειδικότερα, άλλη γυναίκα- η παθούσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με άγνωστο, που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 2.460 ευρώ, το οποίο κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της κατηγορούμενης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.