Skip to main content

Φωτιά στη Υδρα: Οργή στο νησί για τα πυροτεχνήματα, στη Βουλιαγμένη καταπλέει το ύποπτο σκάφος

Πηγή: Εποχικοί Πυροσβέστες/facebook

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος», δηλώνει ο δήμαρχος

Οργή επικρατεί στην Υδρα για την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής. Και αυτό επειδή η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που έπεσαν από πάρτι πάνω σε σκάφος που βρισκόταν αρόδο στο νησί.

Σε δηλώσεις του (σε ΕΡΤ και ΣΚΑΪ) ο δήμαρχος του νησιού Γ. Κουκουδάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του εφόσον ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι η φωτιά προκλήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Ο ίδιος είπε ότι η φωτιά έχει οροθετηθεί ενώ άμεση ήταν χθες η ενεργοποίηση του τοπικού εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου. Η φωτιά έκαιγε σε δύσβατη περιοχή και τις πρώτες πρωινές ώρες ήρθε εναέριο μέσο και περιόρισε τη φωτιά.

Αγανάκτηση

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος», πρόσθεσε ενώ δήλωσε πως η δημοτική αρχή θα κινηθεί νομικά κατά των εμπρηστών.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ακόμα στο νησί, έχει έρθει με το πρώτο φως της ημέρας ένα ελικόπτερο και κάνει ρίψεις. Έχει οριοθετηθεί η φωτιά, ευτυχώς δεν πέρασε στο πυκνό πευκοδάσος που υπάρχει στην περιοχή», ανέφερε ακόμη ο δήμαρχος  και διαβεβαίωσε:

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. Κάποιοι τόσο ανεύθυνα με 6 μποφόρ αέρα ρίχνουν πυροτεχνήματα δίπλα σε πευκοδάσος. Νομίζω μπορεί να καταλάβει κάποιος τι αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε ένα δήμαρχο αλλά και στους δημότες και σε όλους τους εμπλεκόμενους».

Συλλήψεις

Πάντως το σκάφος αναψυχής που φέρεται να εμπλέκεται στη φωτιά που κατευθύνεται προς την μαρίνα Βουλιαγμένης, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές ενδέχεται να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Φέρεται μάλιστα να υπάρχει κατάθεση καπετάνιου παραπλέοντος σκάφους που βρισκόταν επίσης αρόδο στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού και είδε το συμβάν.

Η Πυροσβεστική έχει ζητήσει από το Λιμενικό στοιχεία όλων των σκαφών που βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή.