Skip to main content

Πυροσβεστική: Βελτιωμένη η εικόνα των πυρκαγιών- 120 χλμ/ώρα έφτασε η ταχύτητα των ανέμων

26 μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις περιοχών

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας και επεκτάθηκαν σε οικισμούς στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σε αυτές τις περιοχές αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σημείωσε ότι σε αρκετές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112, εκ των οποίων τα 13 αφορούσαν την πυρκαγιά στο Μαστραντώνη Αχαΐας. Με την συνδρομή της Αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλείς κατευθύνσεις.

Μεγάλη δυναμική της πυρκαγιάς που πέρασε στην Ηλεία

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αχαΐα, επεκτάθηκε στην Ηλεία. Έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεσή της. Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα πραγματοποιούν ρίψεις 19 εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο 22/6 προβλέπεται:

  • πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο