Skip to main content

LIVE: Σκληρή μάχη με τις φλόγες στα μέτωπα Ηλείας και Αχαΐας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Δύσκολη νύχτα προβλέπεται στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας που εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι έχουν υποχωρήσει οι άνεμοι που έπνεαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής – στις 9:10 το βράδυ της Παρασκευής- η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Αχαΐα και πέρασε στην Ηλεία είχε αναπτύξει μεγάλη δυναμική.

Συνολικά πάντως, ο εκπρόσωπος του  Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης έκανε λόγο για «πολύ βελτιωμένη εικόνα ώρα στις επικίνδυνες πυρκαγιές» για τις οποίες ανέφερε ότι «εξαπλώθηκαν ταχύτατα με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χλμ την ώρα».

Σε αυτές τις πυρκαγιές, όπως σημείωσε, οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι εθελοντές έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

Εντωμεταξύ, τραγικό τέλος είχε ένας 55χρονος στην Μυρτιά Ηλείας όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατέρρευσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας κλήθηκε να βοηθήσει σε παρακείμενη πυρκαγιά και κατά μία εκδοχή υπέστη αναρρόφηση. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πύργου όπου διαπιστώθκε ο θάνατός του.