Skip to main content

Απόστολος Λύτρας: Υπερχρεωμένη και πλειστηριαζόμενη η αυτοκρατορία του

Πηγή φωτογραφίας: ΙΝΤΙΜΕ, Λιάκος Γιάννης

Τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί

Διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις ακινήτων και πλειστηριασμοί είναι  ένα σύνθετο παζλ με το οποίο ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, φαίνεται να πάλευε τα τελευταία χρόνια. Ενα παζλ που καλείται να επιλύσει πέραν του φάσματος του βαρύτατου ποινικού που αντιμετωπίζει μετά τα όσα έπραξε και αφορούν τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Στις 26 Ιουνίου σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί στην πλατφόρμα πλειστηριασμών e auction  με 1ης Προσφοράς:  367.877,00 € πλειστηριάζεται κατοικία στην περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Χαλανδρίου (Πάτημα Γέρακα) στην οποία βρίσκεται στο όνομά του. Επισπεύδουσα είναι η VEGA I NPL FINANCE DAC, νόμιμα εκπροσωπούμενη από την INTRUM HELLAS ΑΕΔΑΔΠ, ως διαχειρίστρια των απαιτήσεών της.

Επίσης  με τιμή 1ης προσφοράς 11.132,00 € πάλι στις 26 Ιουνίου πλειστηριάζεται θέση στάθμευσης  στο Δήμο Χαλανδρίου.

Στην κατασχετήρια αναφορά, γίνεται λόγος και χρέη προς την ΕΥΔΑΠ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για χρέη και προς τον ΕΦΚΑ. Δημοσιεύματα αναφέρονται επίσης σε πλειστηριασμό γραφείων σε πολυκατοικία της Εμμανουήλ Μπενάκη.

Τα ανυπέρβλητα χρέη για τον γνωστό ποινικολόγο ίσως και και να εξηγούν γιατί έγραψε το σπίτι του στο Γέρακα στην σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου ώστε να μην είναι δυνατή η κατάσχεση για τα χρέη του ποινικολόγου.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο ποινικολόγος

Ο ποινικολόγος οδηγήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης, το οποίο εκδόθηκε χθες, Τετάρτη, σε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του.

Ο ποινικολόγος βρέθηκε και ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, από τον οποίο αφέθηκε τυπικά ελεύθερος ως προς το σκέλος της μήνυσης που κατέθεσε η Σοφία Πολυζωγόπουλου.

Η δικογραφία αυτή θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών η οποία λόγω της ειδικής δωσιδικίας του κατηγορούμενου, είναι αρμόδια να ασκήσει ή μη ποινική δίωξη.