Skip to main content

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιές σε Πάτημα Ασπροπύργου, Ποταμιά Σπάρτης – Υπό μερικό έλεγχο τα μέτωπα σε Σιγούνι Καλαβρύτων και Κομποτάδες Λαμίας

Φωτ. αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ/ ΨΩΜΑΣ Β.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Αντιμέτωπες με νέα πύρινα μέτωπα είναι από το μεσημέρι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις εξής περιοχές:

  • Πάτημα Ασπροπύργου: Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και επί του παρόντος δεν απειλεί σπίτια. Έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.,
  • Ποταμιά Σπάρτης: Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει ανατολικά από την περιοχή Ποταμιά, σε απόσταση από τον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Σιγούνι Καλαβρύτων: Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε βόρεια της περιοχής Σιγούνι Καλαβρυτών και βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό, σε περιοχή με διάσπαρτες μεμονωμένες κατοικίες. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 13 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Κομποτάδες Λαμίας: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε στους Κομποτάδες Λαμίας. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Στο νοσοκομείο εγκαυματίας στη Λαμία

Σημειώνεται ότι 63χρονος αγρότης από το χωριό Κομποτάδες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας με εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιά, που προκλήθηκαν κατά την προσπάθειά του να περιορίσει την πυρκαγιά στις παρυφές του χωριού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διάσπαρτες εστίες στην Αργολίδα – Μήνυμα 112 για εκκένωση της Δάρδιζας

Στο μεταξύ, διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή της Δάρδιζας αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Αργολίδα, όπου μαίνεται από χθες η πυρκαγιά.

Λίγο πριν το μεσημέρι, νέο μήνυμα 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στη Δάρδιζα Ερμιόνης, προκειμένου να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης. Ανάλογο μήνυμα είχε σταλεί και χθες στους κατοίκους.

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Βάρης-Κορωπίου και Σχιστό Κορυδαλλού – Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε παράδρομο της Λ. Βάρης-Κορωπίου.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι επίσης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση σε δύσβατη περιοχή στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Χαλάνδρι: Φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο ξυλείας

Στο μεταξύ, φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αποθηκευτικό χώρο ξυλείας επί της οδού Αναπαύσεως, στο Χαλάνδρι.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιές: SOS για το επόμενο 48ωρο – Πολύ υψηλός κίνδυνος για την Αττική και άλλες 7 Περιφέρειες

Μαγνησία: Σύλληψη για αγροτοδασική πυρκαγιά στον Δρυμώνα