Skip to main content

Πυρκαγιές: Βελτιωμένη εικόνα σε Ασπρόπυργο και Κορυδαλλό – Η εικόνα σε όλα τα μέτωπα

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Βάρης-Κορωπίου και Αργολίδα

Υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 5.10 σε χαμηλή βλάστηση στο ύψος της Φανερωμένης προς το βουνό. Για την κατάσβεσή της συνδράμουν 38 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος συμμετείχε και στις επιχειρήσεις 1 ελικόπτερο.

Επίσης, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση σε δύσβατη περιοχή στο Σχιστό Κορυδαλλού. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα καθώς και δύο ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Χωρίς ενεργό μέτωπο σε Βάρης-Κορωπίου και Αργολίδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Βάρης-Κορωπίου και Ηλιόκαστρο Αργολίδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές δεν έχουν κανένα ενεργό μέτωπο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις ούτε στην πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου ούτε στην Αργολίδα. Στην Βάρης-Κορωπίου μέχρι στιγμής παραμένουν και επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα ενώ στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας 85 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και με τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Ωστόσο προ ολίγου εστάλη μήνυμα του 112 για δασική πυρκαγιά στην Αργολίδα. Αναφέρει: «αν βρίσκεστε στη Δάρδιζα απομακρυνθείτε προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης».

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές: SOS για το επόμενο 48ωρο – Πολύ υψηλός κίνδυνος για την Αττική και άλλες 7 Περιφέρειες