Skip to main content

Απ. Λύτρας: Οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο 52χρονος δικηγόρος εμφανίστηκε στην Αστυνομία χθες το απόγευμα μετά την έκδοση του εντάλματος προσωρινής κράτησης

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης, το οποίο εκδόθηκε χθες, Τετάρτη, σε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του.

Ο ποινικολόγος βρέθηκε και ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, από τον οποίο αφέθηκε τυπικά ελεύθερος ως προς το σκέλος της μήνυσης που κατέθεσε η Σοφία Πολυζωγόπουλου. Η δικογραφία αυτή θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών η οποία λόγω της ειδικής δωσιδικίας του κατηγορούμενου, είναι αρμόδια να ασκήσει ή μη ποινική δίωξη. .

Ο ποινικολόγος μετήχθη με περιπολικό στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων λίγο πριν τις 11.00 το πρωί.

Χθες ο κ. Λύτρας, που διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εις βάρος της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Παλλήνης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε – για λόγους ασφαλείας – στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας, όπου και κρατήθηκε το βράδυ σε ειδικό χώρο.

«Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό»

Το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του εκδόθηκε, καθώς κρίθηκε ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί – κάτι που ο ίδιος αρνείται. «Ακουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά, απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου, επειδή χρειαζόταν χρήματα, γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο», είπε στους δημοσιογράφους.

«Πήγαν τα παιδιά, έχοντας μια άριστη σχέση με τη Σοφία, τη σύζυγό μου, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα, αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο, τον δικηγόρο, διατηρούσε καλή σχέση. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου», πρόσθεσε.