Skip to main content

Απόστολος Λύτρας: Παίρνει τον δρόμο της φυλακής

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Χθες παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης, που έχει εκδοθεί εις βάρος του.

Λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί ο 52χρονος μετήχθη με περιπολικό στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Χθες ο κ. Λύτρας, που διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εις βάρος της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Παλλήνης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε – για λόγους ασφαλείας – στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας, όπου και κρατήθηκε το βράδυ σε ειδικό χώρο.

«Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό»

Το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του εκδόθηκε, καθώς κρίθηκε ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί – κάτι που ο ίδιος αρνείται. «Ακουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά, απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου, επειδή χρειαζόταν χρήματα, γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο», είπε στους δημοσιογράφους.

«Πήγαν τα παιδιά, έχοντας μια άριστη σχέση με τη Σοφία, τη σύζυγό μου, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα, αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο, τον δικηγόρο, διατηρούσε καλή σχέση. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου», πρόσθεσε.

Πλέον αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς οι περιοριστικοί όροι δεν υπάρχουν πια και έχουν αντικατασταθεί με προσωρινή κράτηση.

Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι που παραβιάστηκαν ήταν η υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, η απαγόρευση προς τον ποινικολόγο να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του. Οι όροι παραβιάστηκαν προ της παρέλευσης 48ωρου.

Η συνομιλία στο viber και η πρώην σύζυγος

Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος της κ. Πολυζωγοπούλου είπε πως η εντολέας του εντάχθηκε – χωρίς τη θέλησή της – σε ομάδα συνομιλίας στο Viber, στην οποία έστελνε μηνύματα και ο κατηγορούμενος.

Επιπλέον η πρώην σύζυγός του ποινικολόγου (που οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα) πήγε στην οικία όπου διαμένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου και πέρασε στον αύλειο χώρο με κλειδιά που είχε στην κατοχή της.

Θέμης Σοφός (συνήγορος Πολυζωγοπούλου): Ο Απόστολος Λύτρας παραβίασε τον όρο της απαγόρευσης συναναστροφής