Skip to main content

Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας

Intime News/Λιάκος Γιάννης

Το πρωί της Πέμπτης ο γνωστός ποινικολόγος θα οδηγηθει στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για τη φυλακή.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας.

Το πρωί της Πέμπτης ο γνωστός ποινικολόγος θα οδηγηθει στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για τη φυλακή.

Είχε προηγηθεί η έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του καθώς κρίθηκε ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Πλέον, μετά την σύλληψή του αναμένεται πιθαναότατα να οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς οι περιοριστικοί όροι δεν υπάρχουν πια και έχουν αντικατασταθεί με προσωρινή κράτηση.

Κατά την προσέλευσή του στο Α.Τ Παλλήνης ο κ. Λύτρας ισχυρίστηκε τα εξής: «Ακουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά, απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου, επειδή χρειαζόταν χρήματα, γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Πήγαν τα παιδιά, έχοντας μια άριστη σχέση με τη Σοφία, τη σύζυγό μου, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα, αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο, τον δικηγόρο, διατηρούσε καλή σχέση. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου.

Τώρα από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους, από εσάς, να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι, που θα με ακούσουν, θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου, δεν είναι οικογενειακή».

Δεν είχε εντοπιστεί

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε επειδή ο Απ Λύτρας παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, καθώς η αστυνομία τον αναζητούσε και δεν τον είχε εντοπίσει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η αίτηση της συζύγου του – για πααραβίαση του περιοριστικού όρου- έγινε δεκτή καθώς, το βράδυ της Τρίτης, συγγενικά πρόσωπα του ποινικολόγου με έναν συνεργάτη του πήγαν στο σπίτι της στον Γέρακα και απαίτησαν να μπουν στον χώρο για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου, παρά το γεγονός ότι η ίδια τους εξήγησσε ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση μετά την άγρια κακοποίησή της από αυτόν.

Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι που παραβιάστηκαν ήταν η υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, η απαγόρευση προς τον ποινικολόγο να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του. Οι όροι παραβιάστηκαν προ της παρέλευσης 48ωρου.

Μάλιστα ο ίδιος, κατά παράβαση των περιοριστικών όρων, απέστειλε μήνυμα στη σύζυγό του και την περιέλαβε σε ομάδα στο viber χωρίς τη συναίνεσή της με σκοπό, όπως η ίδια ισχυρίζεται, να την αναγκάσει απειλητικά να του δώσει χρήματα τα οποία ο ίδιος διατεινόταν ότι η σύζυγός του είχε στο σπίτι τους.

Η πρώην σύζυγος Λύτρα προσήλθε στις εισαγγελικές αρχές, κατηγορούμενη για απειλή και παραβίαση της οικιακής ειρήνης. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο και πήρε προθεσμία να δικαστεί στις 27 Ιουνίου.

Δεν θα έπρεπε να έχει κλειδιά

Μιλώντας στο Open ο κ. Σοφός, συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, υπενθύμισε πως τόσο η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης όσο και η μετοίκιση είναι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν στον κατηγορούμενο. «Δεν θα έπρεπε να έχει κλειδιά, ούτε να μετέχει σε κοινό group συνομιλίας, που δημιουργήθηκε χωρίς τη θέληση της συζύγου του», είπε ο συνήγορος της 37χρονος δικηγόρου, αναφερόμενος στον Απόστολο Λύτρα, που διώκεται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

Όπως είπε δημιουργήθηκε ad hoc μία κοινή συνομιλία στο Viber στην οποίο εντάχθηκε η εντολέας του χωρίς τη θέληση και τη συναίνεσή της. «Αυτό συνιστά κατά την άποψή μας παραβίαση του όρου συναναστροφής. Τα μηνύματα είχαν χαρακτήρα προτρεπτικό, ομάδας ανθρώπων που θέλει της ασκήσει πιέσεις», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: 

Υπόθεση Λύτρα: Στις 27 Ιουνίου η δίκη της πρώην συζύγου του