Skip to main content

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Απόστολου Λύτρα

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές κατά του Απόστολου Λύτρα. Η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου της 37χρονης για να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε διότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και διότι θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, καθώς η αστυνομία ενημέρωσε ότι τον αναζητά και δεν τον έχει εντοπίσει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η αίτηση της συζύγου του έγινε δεκτή καθώς το βράδυ της Τρίτης συγγενικά πρόσωπα του ποινικολόγου με έναν συνεργάτη του πήγαν στο σπίτι της στον Γέρακα και απαιτούσαν να μπουν στον χώρο για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου, παρά το ότι η ίδια τους εξηγούσε ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση μετά την άγρια κακοποίησή της από αυτόν.

Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς οι περιοριστικοί όροι δεν υπάρχουν πια, έχουν αντικατασταθεί με προσωρινή κράτηση.

Οι περιοριστικοί όροι που παραβιάστηκαν και για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκαν με προφυλάκιση ήταν η υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, η απαγόρευση να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του. Όροι που παραβιάστηκαν πριν ακόμα περάσει ένα 48ωρο.

Ο ίδιος, κατά παράβαση των περιοριστικών όρων, απέστειλε μήνυμα στη σύζυγό του και την περιέλαβε σε ομάδα στο viber χωρίς τη συναίνεσή της με σκοπό απειλητικά, όπως η ίδια ισχυρίζεται, να την αναγκάσει να δώσει χρήματα τα οποία ο ίδιος διατείνεται ότι είχε στο σπίτι του.

Η πρώην σύζυγος Λύτρα προσήλθε στις εισαγγελικές αρχές, κατηγορούμενη για απειλή και παραβίαση της οικιακής ειρήνης. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο και πήρε προθεσμία να δικαστεί στις 27 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο Απόστολος Λύτρας παρέμεινε άφαντος και δεν συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μέχρι που εκδόθηκε το ένταλμα για τη σύλληψή του και την προσωρινή του κράτηση.

naftemporiki.gr

Μήνυση κατά του Απ. Λύτρα και της πρώην συζύγου του κατέθεσε η νυν σύζυγός του – Αναζητείται από την ΕΛΑΣ ο ποινικολόγος

Θέμης Σοφός (συνήγορος Πολυζωγοπούλου): Ο Απόστολος Λύτρας παραβίασε τον όρο της απαγόρευσης συναναστροφής

Συνήγορος Απόστολου Λύτρα: «Δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο, δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα»